Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά στην Ελλάδα. Συνδυάζει υπέροχες παραλίες και καταπράσινα τοπία. Το ιδιαίτερο αυτό νησί προτείνετε για ποιοτικές διακοπές με οικογενειακό αλλά και ρομαντικό χαρακτήρα. Επίσης αποτελεί είναι το νοτιότερο νησί των Επτανήσων στο ιόνιο πέλαγος και το τρίτο σε μέγεθος νησί, με έκταση 406 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται είτε οδικώς με ιδιωτικό μέσο ή με το ΚΤΕΛ μέχρι την Κυλλήνη και από κει με ferry boat, είτε αεροπορικώς.

Ζάκυνθος - Λιμάνι
Ζάκυνθος – Λιμάνι

Και στις δύο περιπτώσεις τα δρομολόγια είναι καθημερινά. Εκτός από το λιμάνι της Κυλλήνης, η Ζάκυνθος συνδέεται και με το λιμάνι της Πάτρας.

Το νησί της Ζακύνθου προσφέρει στον επισκέπτη ένα πανέμορφο τοπίο, καταπράσινο με υπέροχες παραλίες. Είναι ιδανική επιλογή για οικογενειακές, χαλαρωτικές διακοπές αλλά και κατάλληλη για πιο εναλλακτικές διακοπές.

Ζάκυνθος – Παραλίες

Η Ζάκυνθος είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τον φυσικό θαλάσσιο πλούτο της και για τις πανέμορφες παραλίες της με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Στο θαλάσσιο πάρκο το οποίο περιλαμβάνει πολλές ακτές του νησιού, φιλοξενείται και αναπαράγεται η σπάνια χελώνα καρέτα-καρέτα. Η παραλία Σεκάνια αποτελεί σημαντικό μέρος του θαλάσσιου πάρκου.

Ναυάγιο

Η Ζάκυνθος διαθέτει μια από τις πιο ιδιαίτερες και παγκόσμια γνωστές παραλίες στον κόσμο, που είναι γνωστή ως παραλία ναυάγιο λόγω του ναυαγίου που βρίσκεται στην ακτή της.

Γαλάζιες σπηλιές

Οι γαλάζιες σπηλιές είναι ένα από τα εκπληκτικά αξιοθέατα που παρουσιάζει η Ζάκυνθος. Οι επισκέπτες του νησιού πηγαίνουν με καραβάκι στις γαλάζιες σπηλιές και απολαμβάνουν το γαλαζοπράσινο χρώμα τους που καθρεπτίζεται από τη θάλασσα.

Λίμνη Κεριού

Η παραλία κεριού βρίσκεται δίπλα στη λίμνη κεριού. Η παραλία διαθέτει κρυστάλλινα νερά, υπέροχο βυθό και φιλοξενεί τη σχολή καταδύσεων της Ζακύνθου. Επιπλέον θα βρείτε γραφικές ταβέρνες και νυχτερινά μπαράκια για να κάνουν ακόμα πιο πλήρης και ενδιαφέρουσες τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Η Ζάκυνθος διαθέτει την κοσμική παραλία πόρτο Ρώμα αλλά και πολλές πανέμορφες παραλίες όπως Σεκάνια, Λιμνιώνας, Μπούκα, Αργάσι, Άγιος Νικόλαος, Αλυκές, Μακρύς Γιαλός, Τσιλιβί, Λαγανάς και πολλές άλλες.

Ζάκυνθος - Πόλη
Ζάκυνθος – Πόλη


Ζάκυνθος – Ιστορία

Η Ζάκυνθος έχει πλούσια αρχαία αλλά και σύγχρονη ιστορία. Από τον όμηρο και το έργο του Ηλιάδα έχουμε τις πρώτες ιστορικές καταγραφές για το νησί Ζάκυνθος.

Ζάκυνθος – Αξιοθέατα

Η Ζάκυνθος είναι από τα νησιά με πολλά και σπουδαία αξιοθέατα. Υπάρχουν αξιοθέατα μεγάλης ιστορικής σπουδαιότητας όπως  Βυζαντινό μουσείο Ζακύνθου, λαογραφικής σημασίας όπως το μουσείο Σολωμού και το μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου.

Ζάκυνθος – Μουσεία

Η Ζάκυνθος φιλοξενεί μερικά από τα πιο σημαντικά μουσεία στην Ελλάδα, όπως είναι το Βυζαντινό μουσείο Ζακύνθου, το μουσείο Σολωμού,  μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου, το αγροτικό μουσείο Ζακύνθου, το ναυτικό μουσείο Επτανήσου και το Μιλάνειο ναυτικό μουσείο.


Ζάκυνθος – Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Ζάκυνθος διαθέτει μια εξαιρετική βιβλιοθήκη η οποία βρίσκεται στο πνευματικό κέντρο Ζακύνθου. Η δημοτική βιβλιοθήκη Ζακύνθου φιλοξενεί σπάνια βιβλία αλλά και αντικείμενα και ενδυμασίες από τη λαογραφική παράδοση του νησιού της Ζακύνθου.

Ζάκυνθος – Άγιος Διονύσιος

Ο Άγιος Διονύσιος είναι ο προστάτης άγιος του νησιού και η εκκλησία του είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος από όσες διαθέτει η Ζάκυνθος.

Η Ζάκυνθος αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά στο ιόνιο και έναν από τους πιο αγαπητούς και δημοφιλείς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές και ταξίδια στην Ελλάδα. Το νησί είναι ιδανικό για ήρεμες, ρομαντικές και οικογενειακές διακοπές. Η πλούσια φυσική ομορφιά, οι εξωτικές παραλίες αλλά και τα μοναδικά αξιοθέατα κάνουν αξέχαστες τις διακοπές στη Ζάκυνθο.

Scroll to Top