Ζάκυνθος – Αξιοθέατα

Ζάκυνθος – Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η εξαιρετική Δημοτική Βιβλιοθήκη στη Ζάκυνθο βρίσκεται στο πνευματικό κέντρο Ζακύνθου.
Η Βιβλιοθήκη Ζακύνθου διαθέτει σπάνιο Αρχείο

Ζάκυνθος - Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικό Κέντρο
Ζάκυνθος – Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Κέντρο

Αρχικά η δημοτική βιβλιοθήκη στη Ζάκυνθο βρισκόταν μέσα στο κάστρο της Ζακύνθου. Μετά την καταστροφή της όμως από τον σεισμό του 1953 μεταφέρθηκε στο κτήριο του πνευματικού κέντρου όπου και παραμένει έως σήμερα. Στην βιβλιοθήκη υπάρχει σπάνιο φωτογραφικό αρχείο με θέμα την παλιά πόλη καθώς και σπάνια έγγραφα του αγ. Διονυσίου και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Επίσης στον ίδιο χώρο υπάρχουν σπάνια βιβλία, το ιστορικό αρχείο του νησιού, μινιατούρες με τοπικές ενδυμασίες και ενθύμια από το β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Η Ζάκυνθος στη δημοτική βιβλιοθήκη της εκθέτει πλούσιο υλικό της λαογραφικής της παράδοσης και πραγματικά αξίζει να την επισκεφτεί κάθε επισκέπτης στο νησί της Ζακύνθου. Η δημοτική βιβλιοθήκη στο νησί Ζάκυνθος είναι πολύ αξιόλογη και προτείνεται να την επισκεφτείτε στα ταξίδια και στις διακοπές σας στο νησί.

 

Ζάκυνθος – Άγιος Διονύσιος

Η κατασκευή του ναού του Αγίου Διονυσίου χρονολογείται στο 1925.
Ο Άγιος Διονύσιος είναι ένας ναός σπάνιας αρχιτεκτονικής

Ζάκυνθος - Άγιος Διονύσιος
Ζάκυνθος – Άγιος Διονύσιος

Ο Άγιος Διονύσιος είναι ο προστάτης άγιος του νησιού και η εκκλησία του είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος από όσες διαθέτει η Ζάκυνθος. Ο ναός άγιος Διονύσιος με την σημερινή του μορφή, άρχισε να κατασκευάζεται το 1925 και εγκαινιάστηκε το 1948, λίγα μόνο χρόνια πριν τον σεισμό του 1953, χωρίς όμως να πάθει ζημιές από τον σεισμό. Η εκκλησία άγιος Διονύσιος είναι τρίκλιτη βασιλική, ενώ το πυργοειδές καμπαναριό του ναού θυμίζει αυτό του Αγίου Μάρκου στην Βενετία. Στο ναό φυλάσσεται το λείψανο του αγίου, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι φορητές εικόνες του ναού καθώς και το ξυλόγλυπτο τέμπλο του.

Η Ζάκυνθος διαθέτει πολλά κτίσματα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ο ναός Άγιος Διονύσιος είναι πραγματικά ένα αξιοθέατο που πρέπει να δει ο κάθε επισκέπτης στο νησί της Ζακύνθου. Ο άγιος Διονύσιος είναι ένα από τα αξιόλογα θρησκευτικά αξιοθέατα και προτείνεται να τον επισκεφτείτε στα ταξίδια και στις διακοπές σας στο νησί.

 

Ζάκυνθος – Μουσεία

Η Ζάκυνθος φιλοξένει γνωστά Μουσεία όπως το Μουσείο Σολωμού, το Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου, το Ναυτικό Μουσείο Επτανήσου, το Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου και άλλα σημαντικά Μουσεία.

 

Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου

Η Ζάκυνθος φιλοξένει το Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου που είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά Μουσεία στη Ζάκυνθο.

Ζάκυνθος - Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου
Ζάκυνθος – Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου

Το βυζαντινό Μουσείο στη Ζάκυνθο βρίσκεται στην πλατεία Σολωμού και στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο που χτίστηκε μετά τους σεισμούς του 1953, με σκοπό να φιλοξενήσει το Μουσείο. Μέσα στο κτήριο του Μουσείου φιλοξενείται μία πλούσια συλλογή από φορητές εικόνες από τους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς χρόνους. Ανάμεσα στα έργα ξεχωρίζουν εκείνα των Δαμασκηνού, Κουτουζή, Καλλέργη, Τσώνη και Δοξαρά. Ειδικά τα έργα του Δοξαρά, αν και δεν ανήκουν στην περίοδο των βυζαντινών χρόνων, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού είναι δείγματα της επτανησιακής σχολής.

Η Ζάκυνθος στο Μουσείο της στεγάζει και τα τέμπλα της εκκλησίας του παντοκράτορα καθώς και της εκκλησίας του αγίου Δημητρίου, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι τοιχογραφίες κρητικών καλλιτεχνών του 15ου-17ου αιώνα, που φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο, στο Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου.

Το Βυζαντινό Μουσείο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία και αξίζει να το επισκεφτείτε στις διακοπές ή στα ταξίδια σας στο νησί Ζάκυνθος.

 

Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο

Η Ζάκυνθος φιλοξένει το Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο το οποίο εκθέτει έργα τέχνης με θέμα τη ναυτιλία στην Ελλάδα και την ιστορική της εξέλιξη.

Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο - Ζάκυνθος
Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο – Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος φιλοξενεί το Μιλάνειο ναυτικό Μουσείο που βρίσκεται στην περιοχή Τσιλιβί και είναι το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα καθώς περιλαμβάνει υδατογραφίες που απεικονίζουν την εξέλιξη της ναυτιλίας σε όλο τον ελλαδικό χώρο και παρουσιάζονται κατ’αποκλείστικότητα στο Μιλάνειο ναυτικό Μουσείο. Επίσης στο Μουσείο φιλοξενούνται φωτογραφίες και αντικείμενα από επώνυμα πλοία.

Το Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο στη Ζάκυνθο είναι ένα από τα πιο αξιόλογα μουσεία ναυτικής ιστορίας στην Ελλάδα. Το Μιλάνειο ναυτικό Μουσείο στο νησί Ζάκυνθος είναι ένα από τα αξιόλογα ναυτικά μουσεία στην Ελλάδα και αξίζει να το επισκεφτείτε στα ταξίδια και στις διακοπές σας στο νησί.

 

Ναυτικό Μουσείο Επτανήσου

Η Ζάκυνθος φιλοξένει το Ναυτικό Μουσείο Επτανήσου που είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά και σημαντικά Μουσεία στο νησί της Ζακύνθου.

Ναυτικό Μουσείο Επτανήσου - Ζάκυνθος
Ναυτικό Μουσείο Επτανήσου – Ζάκυνθος

Το ναυτικό Μουσείο Επτανήσου στη Ζάκυνθο φιλοξενείται σε ένα νεοκλασικό κτήριο στην συνοικία Μπόχαλη, στεγάζεται το ναυτικό Μουσείο. Μέσα από τα εκθέματα του ναυτικού Μουσείου της Ζακύνθου παρουσιάζεται όλη η ναυτική ιστορία των Επτανήσων μέσα από το πέρασμα των αιώνων. Ανάμεσα στα εκθέματα είναι μία συλλογή από πίνακες ζωγραφικής με θέμα την θάλασσα και την ναυτική παράδοση, ναυτικά όργανα και μινιατούρες πλοίων.

Το Ναυτικό Μουσείο Επτανήσου αναδεικνύει την ιστορία της ναυσιπλοΐας στα Επτάνησα αλλά και στον ελλαδικό χώρο γενικότερα. Η Ελλάδα έχει πλούσια παράδοση που συνδέεται άμεσα με τη θάλασσα και τη ναυσιπλοΐα. Το ναυτικό Μουσείο Επτανήσου στο νησί Ζάκυνθος είναι ένα από τα αξιόλογα ναυτικά μουσεία στην Ελλάδα και προτείνεται να το επισκεφτείτε στα ταξίδια και στις διακοπές σας στο νησί.

 

Αγροτικό Μουσείο

Το αγροτικό Μουσείο Ζακύνθου αποτελεί ένα από τα πολύ ιδιαίτερα Μουσεία που φιλοξένει η Ζάκυνθος.

Αγροτικό Μουσείο - Ζάκυνθος
Αγροτικό Μουσείο – Ζάκυνθος

Το αγροτικό Μουσείο στη Ζάκυνθο βρίσκεται στο χωριό πηγαδάκια και λειτουργεί από το 1998. Μέσα στο Μουσείο παρουσιάζεται η αγροτική ιστορία ενός παραδοσιακού ζακυνθινού χωριού και φιλοξενεί σπάνια αγροτικά εκθέματα , τα περισσότερα χρονολογούνται από το 16ο αιώνα. Μέσα στο Μουσείο υπάρχουν και έπιπλα, εργαλεία, σκεύη και έργα ντόπιων καλλιτεχνών.

Το αγροτικό Μουσείο Ζακύνθου αναδεικνύει την αγροτική ιστορία του νησιού της Ζακύνθου εκφράζοντας την αγροτική ζωή της παλαιότερης εποχής. Το αγροτικό Μουσείο είναι ένα από τα αξιόλογα μουσεία που μπορείτε να επισκεφτείτε στις διακοπές και στα ταξίδια σας στο νησί Ζάκυνθος.

 

Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου

Η Ζάκυνθος φιλοξένει το Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου με πολλά αντικείμενα εποχής από το σπίτι του Γρηγορίου Ξενόπουλου αλλά και αρχείο από το περιοδικό εποχής διάπλασης των παίδων.

Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου - Ζάκυνθος
Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου – Ζάκυνθος

Το Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου στη Ζάκυνθο βρίσκεται στην περιοχή της φανερωμένης, εκεί που ο συγγραφέας πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Το Μουσείο φιλοξενεί προσωπικά αντικείμενα καθώς και αρχείο του περιοδικού « διάπλασης των παίδων» όπου ήταν διευθυντής ο Γρηγόριος Ξενόπουλος.

Στον δεύτερο όροφο του Μουσείου Γρηγορίου Ξενόπουλου υπάρχουν έπιπλα εποχής και οικιακά αντικείμενα και έπιπλα εποχής από το σπίτι του συγγραφέα. Το Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου είναι ένα από τα αξιόλογα μουσεία που φιλοξενεί η Ζάκυνθος.

 

 

Μουσείο Σολωμού

Το Μουσείο Σολωμού και επιφανών ζακυνθινών στη Ζάκυνθο είναι ένα από τα πιο γνωστά Μουσεία στο νησί της Ζακύνθου.

Μουσείο Σολωμού - Ζάκυνθος
Μουσείο Σολωμού – Ζάκυνθος

Το Μουσείο Σολωμού  στη Ζάκυνθο ιδρύθηκε το 1959 από ζακυνθινούς φιλότεχνους και βρίσκεται στην πλατεία μάρκου. Στο ισόγειο του Μουσείου βρίσκονται οι τάφοι του Διονυσίου Σολωμού και του Ανδρέα Κάλβου.
Στο Μουσείο Σολωμού  φιλοξενούνται τα προσωπικά αντικείμενα του Διονυσίου Σολωμού καθώς και άλλων επιφανών Ζακυνθινών λόγιων και ποιητών. Επίσης στο χώρο του Μουσείου φιλοξενούνται συλλογές από έργα ζωγραφικής, γλυπτά, μουσικά όργανα και έργα ξυλογλυπτικής και κεραμικής τέχνης.

Στο Μουσείο Σολωμού προκαλούν εντύπωση τα οικόσημα του περασμένου αιώνα, δωρεές οικογενειών προς το Μουσείο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθινών στη Ζάκυνθο. Το Μουσείο Σολωμού είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία και μια βόλτα στο Μουσείο είναι μια καλή εμπειρία στις διακοπές ή στα ταξίδια σας στο νησί Ζάκυνθος.

 

 

Scroll to Top