Σπέτσες

 

Οι Σπέτσες είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές, για ταξίδια και για εκδρομές. Το Νησί έχει ποιοτικό τουρισμό και είναι τουριστικά αναπτυγμένο

Διακοπές, ταξίδια και εκδρομές στις Σπέτσες
Διακοπές, ταξίδια και εκδρομές στις Σπέτσες

Οι Σπέτσες είναι από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά και απο τους πλέον αγαπημένους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές. Επίσης αυτό το νησί στο Σαρωνικό ενδύκνειται για εκδρομές και ταξίδια εφόσον είναι σχετικά κοντά στην Αθήνα και με πολύ συχνή συγκοινωνία από το λιμάνι του Πειραιά. Το νησί βρίσκεται και έναντι στην πελοποννησιακή ακτή, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο προσβάσιμο. Οι Σπέτσες βρίσκονται στη νότια πλευρά του Σαρωνικού κόλπου και στην είσοδο του αργολικού. Γύρω από τις Σπέτσες υπάρχουν τα μικρά γραφικά νησάκια σπετσοπούλα, μικρό μπούρμπουλο και άγιος Γιάννης.

Οι Σπέτσες είναι ένα αρχοντικό νησί με τεράστια ιστορική διαδρομή και με πλούσια ναυτική παράδοση. Ο πληθυσμός του νησιού είναι 4100 κάτοικοι οι οποίοι ζουν στην πόλη των Σπετσών. Στα αρχαία χρόνια το νησί λεγόταν «Πιτυούσα» που σημαίνει πευκόφυτος. Στα χρόνια του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα το νησί έπαιξε σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο. Οι Σπέτσες γνώρισαν την οικονομική ευημερία κατά τον 17ο με 19ο αιώνα. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται στα αρχοντικά σπίτια των πλοιοκτητών και καπεταναίων, που με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους έχουν χαρακτηρίσει τη φυσιογνωμία της πόλης των Σπετσών και αποτελούν εξαιρετικά δείγματα της φυσιογνωμίας του νησιού.

Οι Σπέτσες είναι νησί που χαρακτηρίζεται απο το αρχοντικό στύλ, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, τα καταπράσινα δάση απο πεύκα ακι τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας που το περιβάλλει. Είναι πάρα πολλοί οι επισκέπτες που το επισκέπτονται το νησί Σπέτσες για καλοκαιρινές διακοπές και ταξίδια αναψυχής όλες τις εποχές του χρόνου. Ο τουρισμός του νησιού είναι ποιοτικός. Οι Σπέτσες έχουν πολύ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και στο νησί υπάρχουν πολλά και ποιοτικά ξενοδοχεία, ξενοδοχειακά συγροτήματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εμπορικά καταστήματα, ρεστοράν και χώροι εστίασης για κάθε γούστο.

Σπέτσες – Παραλίες

Οι Σπέτσες διαθέτουν από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδος, οι οποίες χαρακτηρίζονται απο τα καθαρά καταγάλανα νερά και τα καταπράσινα πεύκα που τις περιβάλλουν. Στο νησί θα βρείτε απο τις πιο οργανωμένες παραλίες όπως η αγία μαρίνα και οι άγιοι Ανάργυροι έως τις πιο ήρεμες και γραφικές όπως Άγιος μάμας και ξυλοκέριζα. Επίσης στις διακοπές σας στις Σπέτσες μπορείτε να απολαύσετε θαλάσσια σπορ σε πολλές παραλίες αλλά και στην πολύ οργανωμένη για αυτό το σκοπό, παραλία Αναργύρειος σχολής.

Σπέτσες – Αξιοθέατα

Οι Σπέτσες διαθέτουν πολλά και σπουδαία αξιοθέατα που μπορείτε να τα επισκευθείτε κατά τις καλοκαιρινές σας διακοπές, τα ταξίδια και τις εκδρομές σας στο νησί. Χαρακτηριστικά αξιοθέατα είναι το μουσείο Σπετσών, το μουσείο Mπουμπουλίνας, η μονή Aγίων Pάντων, ο φάρος Σπετσών, η σπηλιά Mπεκίρη και  άλλα.

Σπέτσες – Ιστορία

Οι Σπέτσες έχουν σημαντική και μεγάλη ιστορία που ξεκινάει 10.000 χρόνια πριν, συνεχίζεται στα αρχαία χρόνια, κατά την περίοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αλλά και στην περίοδο του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα το 1821 όπου το νησί διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο.

Σπέτσες – Διασκέδαση

Οι Σπέτσες είναι τουριστικό και κοσμικό νησί με αρκετούς μόνιμους κατοίκους αλλά και τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Το νησί προσφέρει πολλές και ποιοτικές επιλογές για διασκέδαση. Στις Σπέτσες θα βρείτε ωραία μπαράκια, εστιατόρια και γραφικές ταβέρνες.

 Σπέτσες – Δραστηριότητες

Στις Σπέτσες υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς στις καλοκαιρινές διακοπές στο νησί. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν θαλάσσια σπόρ, θαλάσσια αθλήματα, καταδύσεις, περίπατο στα δάση και άλλα παρόμοια.

Οι Σπέτσες αποτελούν ιδανικό προορισμό για ποιοτικές διακοπές, για ταξίδια και για εκδρομές. Το νησί των Σπετσών αποτελεί έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Scroll to Top