Σπέτσες – Παραλίες

 

Οι Σπέτσες είναι ένα νησί με εξαιρετικές παραλίες. Οι περισσότερες παραλίες είναι οργανωμένες και αμμουδερές, με δημοφιλέστερες τις παραλίες Άγιοι Ανάργυροι και Αγιά Μαρίνα.

Κουζουνός

Η παραλία κουζουνός είναι από τις ήσυχες και φυσικές παραλίες στις Σπέτσες. Ο κουζουνός είναι προσβάσιμος οδικώς, έχει κρυστάλλινα νερά και η παραλία είναι στρωμένη με λεπτό χρωματιστό βότσαλο.

Σπέτσες - Κουζουνός
Σπέτσες – Κουζουνός

Η παραλία κουζουνός βρίσκεται στις Σπέτσες στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, απέναντι από την Σπετσοπούλα. Ταξιδεύοντας από τη βορειοανατολική πλευρά του νησιού και προς βορειοδυτικά, βγαίνουμε από τον οικισμό και η πρώτη παραλία που συναντάμε είναι η παραλία Κουζουνός, απέναντι από την κατάφυτη Σπετσοπούλα. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς και η διαδρομή αυτή εξυπηρετείται από τακτική συγκοινωνία στην καλοκαιρινή περίοδο από τον Μάιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Η αφετηρία της συγκοινωνίας είναι στην πόλη των Σπετσών, στην πλατεία του αγίου Μάμα.

Η παραλία κουζουνός είναι μια από τις φυσικές και ήρεμες παραλίες στις Σπέτσες. Η παραλία είναι στρωμένη με λεπτό βότσαλο και τα νερά είναι πολύ καθαρά και ιδανικά για κολύμπι. Επισκεφτείτε την παραλία κουζουνός στις καλοκαιρινές διακοπές σας, για να απολαύσετε το κολύμπι στα καθαρά της νερά και σε ένα γαλήνιο φυσικό περιβάλλον.

Ζωγεριά

Η παραλία Ζωγεριά είναι μια χαρακτηριστική παραλία στις Σπέτσες η οποία διαθέτει καθαρά γαλανά νερά, όμορφη αμμουδιά και πολλά πράσινα πεύκα που την περιβάλλουν.

Σπέτσες - Ζωγεριά
Σπέτσες – Ζωγεριά

Η παραλία Ζωγεριά απέχει επτά χιλιόμετρα περίπου από την πόλη στις Σπέτσες. Είναι μια αμμώδης παραλία και το πράσινο των πεύκων δημιουργεί ένα εκπληκτικό τοπίο σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά. Είναι η ιδανική παραλία για μια ρομαντική βόλτα και για μπάνιο σε ένα ήρεμο περιβάλλον με πλούσια βλάστηση και φυσική ομορφιά.

Γύρω από την παραλία Ζωγεριά υπάρχουν κάποιες παραδοσιακές νησιώτικες ταβέρνες με θέα τα πεύκα και τα καταγάλανα νερά της παραλίας. Εκεί μπορείτε να πάτε μετά το μπάνιο σας και να δοκιμάσετε ντόπια θαλασσινά εδέσματα.

Η παραλία ζωγεριά είναι μια από τις πλέον φυσικές παραλίες στις Σπέτσες και ενδείκνυται για αυτούς που θέλουν να κάνουν μια ρομαντική βόλτα και να απολαύσουν το κολύμπι και την ηλιοθεραπεία στις καλοκαιρινές διακοπές τους, σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον με πλούσια φυσική ομορφιά.

Λιγονέρι

Η παραλία Λυγονέρι στις Σπέτσες είναι από τις ήσυχες παραλίες του νησιού. Το Λιγονέρι έχει καταγάλανα καθαρά νερά, πολύχρωμα βότσαλα και περιβάλλεται από καταπράσινα πεύκα.

Σπέτσες - Λιγονέρι
Σπέτσες – Λιγονέρι

Το Λιγονέρι στις Σπέτσες είναι από τις πιο όμορφες φυσικές παραλίες του νησιού. Η παραλία Λιγονέρι είναι μία ήσυχη πευκόφυτη παραλία στη βόρεια πλευρά του νησιού. Πρόκειται για μια όμορφη παραλία, με πολύχρωμα βότσαλα και καταγάλανα πεντακάθαρα νερά.
Στις Σπέτσες η παραλία Λιγονέρι συνδυάζει τα καθαρά κρυστάλλινα νερά που είναι ιδανικά για κολύμπι με ένα φυσικό καταπράσινο τοπίο. Πρόκειται για την ιδανική παραλία για όσους ζητούν να απολαύσουν το καλοκαιρινό τους μπάνιο σε μια θάλασσα με ιδιαίτερα καθαρά νερά και σε ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον, περιστοιχισμένο από πολλά πεύκα. Το Λιγονέρι προτείνεται για όλους όσους αγαπούν το φυσικό περιβάλλον και θέλουν να χαλαρώσουν και να το απολαύσουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί Σπέτσες.

Ξυλοκέριζα

Η ξυλοκερίζα στις Σπέτσες είναι μια από τις πιο φυσικές παραλίες. Η παραλία Ξυλοκερίζα είναι μια πολύ ήσυχη, απομακρυσμένη παραλία με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά.

Σπέτσες - Ξυλοκερίζα
Σπέτσες – Ξυλοκερίζα

Ο όρμος Ξυλοκέριζα βρίσκεται στην νοτιοανατολική ακτή στις Σπέτσες. Είναι μια από τις λιγότερο ανεπτυγμένες παραλίες του νησιού, με άμμο, βότσαλα και πεντακάθαρα τουρκουάζ νερά. Η παραλία Ξυλοκέριζα είναι μια ήσυχη, απομακρυσμένη και εξωτική παραλία. Εφόσον η παραλία αυτή δεν είναι οργανωμένη, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα για την παραμονή σας εκεί.
Στην παραλία στις Σπέτσες μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία και τη γαλήνη στο μπάνιο σας, να κολυμπήσετε στα γαλαζοπράσινα νερά και να χαλαρώσετε στην όμορφη αμμουδιά κοιτάζοντας το γραφικό φυσικό τοπίο. Η παραλία απευθύνεται σε όσους αναζητούν την ηρεμία και το παρθένο φυσικό περιβάλλον στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Άγιος Μάμας

Η παραλία Άγιος Μάμας αποτελεί μια από τις γραφικές παραλίες στις Σπέτσες, με πολύ καθαρά νερά, όμορφη αμμουδιά, γραφικό τοπίο και ωραία νησιώτικα ταβερνάκια.

Σπέτσες - Άγιος Μάμας
Σπέτσες – Άγιος Μάμας

Η παραλία του άγιος Μάμας βρίσκεται στις Σπέτσες στο κεντρικό λιμάνι του νησιού. Η παραλία αυτή, όπως και οι άλλες παραλίες στις Σπέτσες, έχει πολύ καθαρά νερά. Η παραλία άγιος μάμας είναι μια γραφική παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν αρκετές ταβέρνες στις οποίες μπορείτε να γευτείτε τα τοπικά εδέσματα.
Αξίζει να επισκεφτείτε την παραλία άγιος μάμας στις διακοπές σας στις Σπέτσες για να απολαύσετε το μπάνιο στα καθαρά νερά της παραλίας, να χαλαρώσετε στην όμορφη αμμουδιά κοιτάζοντας το γραφικό τοπίο και για να δοκιμάσετε τα ντόπια θαλασσινά στις όμορφες ταβέρνες δίπλα στην παραλία.

Αγιά Μαρίνα

Η Αγιά Μαρίνα είναι η πιο δημοφιλής παραλία και μια από τις πιο όμορφες παραλίες στις Σπέτσες. Η παραλία Αγιά Μαρίνα είναι πολύ οργανωμένη, τουριστική και προσφέρει πολλές δραστηριότητες.

Σπέτσες - Αγιά Μαρίνα
Σπέτσες – Αγιά Μαρίνα

Η παραλία Αγία Μαρίνα βρίσκεται δυο χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ντάπιας στις Σπέτσες και είναι η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού. Πρόκειται για μια αμμώδης παραλία η οποία όμως έχει και μερικά μέτρα βότσαλα κοντά στην ακτή της. Η παραλία αγία μαρίνα προσφέρει μεγάλη επιλογή θαλάσσιων σπορ, ομπρέλες, ξαπλώστρες, ένα beach bar και διάφορες ταβέρνες.

Στη δημοφιλή και καλά οργανωμένη παραλία αγία μαρίνα στις Σπέτσες μπορείτε να περάσετε μια ολόκληρη μέρα, κάνοντας μπάνιο, ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες, απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό σας στο μπαράκι αλλά και γευματίζοντας στις παρακείμενες ταβέρνες. Σε αυτή την παραλία την παραλία μπορείτε να κάνετε πραγματικά τα πάντα στις καλοκαιρινές σας διακοπές. Η παραλία αγία μαρίνα αποτελεί την πιο οργανωμένη και τουριστική παραλία στις Σπέτσες, αλλά είναι και μια από τις πιο όμορφες παραλίες.

Αναργύρειος σχολή

Η παραλία Αναργύρειος σχολή είναι από τις καλά οργανωμένες παραλίες στις Σπέτσες όπου μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ και θαλάσσια αθλήματα και δραστηριότητες.

Σπέτσες - Αναργύρειος σχολή
Σπέτσες – Αναργύρειος σχολή

Η παραλία Αναργύρειος σχολής είναι  από τις πιο οργανωμένες παραλίες στις Σπέτσες. Η Αναργύρειος σχολής βρίσκεται στη βορειοδυτική άκρη της πόλης των Σπετσών. Στην παραλία υπάρχει μεγάλη υποδομή για θαλάσσια αθλήματα και θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες. Η παραλία είναι προσβάσιμη οδικώς.

Εάν σας αρέσει να κάνετε αλλά και να μαθαίνετε θαλάσσια σπορ και θαλάσσια αθλήματα στις καλοκαιρινές διακοπές σας, η παραλία Αναργύρειος σχολής στις Σπέτσες είναι η κατάλληλη παραλία που πρέπει να επισκεφτείτε.

Άγιοι Ανάργυροι

Η παραλία Άγιοι Ανάργυροι είναι μια πολύ οργανωμένη και τουριστική παραλία. Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι από τις μεγαλύτερες και πιο γνώστες παραλίες στις Σπέτσες.

Σπέτσες - Άγιοι Ανάργυροι
Σπέτσες – Άγιοι Ανάργυροι

Η παραλία άγιοι Ανάργυροι είναι από τις πιο μεγάλες και τουριστικά ανεπτυγμένες παραλίες στις Σπέτσες. Η παραλία άγιοι Ανάργυροι βρίσκεται στην νοτιοδυτική ακτή του νησιού, 10 χιλιόμετρα από την περιοχή ντάπια. Η παραλία καλύπτεται από άμμο και βότσαλα, ενώ απλώνεται σε έναν όμορφο όρμο. Τα νερά στην παραλία άγιοι Ανάργυροι είναι βαθιά και για αυτό είναι ιδανικά για θαλάσσια σπορ. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν αρκετές ταβέρνες οι οποίες προσφέρουν φρέσκα θαλασσινά εδέσματα.

Στις Σπέτσες η παραλία άγιοι Ανάργυροι είναι πολύ οργανωμένη και μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο στα καθαρά νερά της θάλασσας, να κάνετε ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες με καφεδάκι και καλοκαιρινά ποτά, αλλά και να διασκεδάσετε με θαλάσσια σπορ στις διακοπές σας.

Αγιά Παρασκευή

Η παραλία Αγιά Παρασκευή στις Σπέτσες είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και κρυστάλλινα νερά. Η Αγιά Παρασκευή είναι καλά οργανωμένη και παρέχει ανέσεις και θαλάσσια σπορ.

Σπέτσες - Αγιά Παρασκευή
Σπέτσες – Αγιά Παρασκευή

Η παραλία αγία παρασκευή στις Σπέτσες είναι μια πανέμορφη αμμώδη παραλία τη οποία είναι προστατευμένη από έναν όρμο, στην δυτική ακτή του νησιού, 12 χιλιόμετρα από την περιοχή ντάπια. Η παραλία περιβάλλεται από ένα πυκνό δάσος με πεύκα. Η παραλία Αγία Παρασκευή είναι οργανωμένη παραλία, η οποία προσφέρει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα να κάνουν θαλάσσια σπορ.

Μια από τις ωραιότερες παραλίες στο νησί Σπέτσες είναι η παραλία Αγία Παρασκευή, η οποία συνδυάζει τα καθαρά νερά, το πράσινο τοπίο και την οργάνωση έτσι ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν το μπάνιο, την ηλιοθεραπεία αλλά και τη διασκέδαση και τα θαλάσσια σπορ στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Scroll to Top