Πόρος

 

Ο Πόρος είναι ένα μικρό νησί του Αργοσαρωνικού, ιδανικό για ταξίδια, εκδρομές και καλοκαιρινές διακοπές. Το νησί Πόρος προσφέρει χαλάρωση, διασκέδαση και ένα γραφικό και πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Διακοπές, ταξίδια ,εκδρομές στο νησί Πόρος
Διακοπές, ταξίδια ,εκδρομές στο νησί Πόρος

Ο Πόρος αποτελεί ιδανικό προορισμό για ταξίδια, εκδρομές και καλοκαιρινές διακοπές. Οι επιλογές που έχετε στο νησί για χαλάρωση και διασκέδαση είναι πολλές.

Ο Πόρος είναι νησί του Σαρωνικού κόλπου και η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαβρία ή Καλαύρεια. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ξηρά και το απέναντι χωριό είναι ο Γαλατάς. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο νησιά, την Σφαίρα και την Καλαβρία, τα οποία χωρίζει ένα πολύ μικρό κανάλι θάλασσας αμέσως μετά τον ναύσταθμο.

Στο νησί Πόρος η Σφαίρα είναι ηφαιστειογενούς προελεύσεως (η πόλη του Πόρου είναι κτισμένη ακριβώς επάνω στον θολωτό κρατήρα), ενώ η Καλαβρία είναι ιζηματογενής και κυριαρχείται από ασβεστολιθικά και σχιστολιθικά πετρώματα. Το ιστορικό ρολόι, ψηλά στο λόφο, στο κέντρο του πόρου, αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού. Στο νοτιοανατολικό μέρος του πόρου βρίσκεται η ιστορική μονή Καλαβρίας, ή μονή ζωοδόχου πηγής πόρου, που κτίσθηκε το 1713.

Ο Πόρος έχει έκταση 31,3 τ.χλμ., πληθυσμό 4000 περίπου κατοίκους και απέχει μόλις 32 ν.μ. Από τον Πειραιά. Έχει ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή και σύγχρονα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία εξυπηρετούν πάρα πολλούς επισκέπτες. Το λιμάνι του πόρου, το κέντρο της ζωής του νησιού, παρουσιάζει ένα ζωηρό και ευχάριστο θέαμα με τις άγκυρες και τα κανόνια του και τα θαυμάσια μαγαζιά. Μια εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσει κανείς είναι η ναυτική εβδομάδα που διοργανώνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το νησί Πόρος είναι πολύ προσβάσιμο και ιδανικός προορισμός, όχι μόνο για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και για ταξίδια και εκδρομές όλο το χρόνο.

Πόρος – Παραλίες

Ο πόρος διαθέτει παραλίες μοναδικής ομορφιάς όπως το  μικρό Νεώριο, το γραφικό Λιμανάκι της Αγάπης, την κοσμοπολίτικη παραλία Ασκέλι και πολλές άλλες.

Πόρος – Αξιοθέατα

Το νησί Πόρος είναι γεμάτο από μοναδικά αξιοθέατα φυσικής ομορφιάς όπως το Λεμονοδάσος και το Διαβολογέφυρο, αλλά και μεγάλα αξιοθέατα ιστορικής σπουδαιότητας όπως οι βασιλικοί τάφοι και το αρχαιολογικό μουσείο πόρου.

Πόρος – Ιστορία

Το νησί Πόρος έχει μεγάλη ιστορία που ξεκινάει με καταγραφές και μνημεία από τα αρχαία χρόνια και συνεχίζεται στα χρόνια της νεότερης ελληνικής ιστορίας έως και σήμερα.

Πόρος – Διασκέδαση

Ο Πόρος έχει πολύ καλή νυχτερινή διασκέδαση κυρίως στα μπαράκια που βρίσκονται μπροστά στην παραλία στην πόλη του Πόρου.

Ο Πόρος είναι από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα νησιά στην Ελλάδα και συνδυάζει πολλές, δραστηριότητες και ευκαιρίες για εκδρομές στη φύση αλλά και για χαλάρωση και ήρεμες καλοκαιρινές διακοπές, ρομαντικά ταξίδια και εκδρομές.

Scroll to Top