Αγκίστρι – Παραλίες

 

Το Αγκίστρι διαθέτει παραλίες μοναδικής ομορφιάς όπως η παραλία Απόνησος, Δραγωνέρα, Μαρέζα, Μεγαλοχώρι, Σκάλα και Χαλικιάδα

Αγκίστρι – Παραλία Σκάλα

Αγκίστρι - Παραλία Σκάλα
Αγκίστρι – Παραλία Σκάλα

Η Σκάλα στο Αγκίστρι είναι μια κοσμοπολίτικη παραλία με ρηχά νερά που την επισκέπτονται αρκετές οικογένειες κατά τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο νησί.

Η Σκάλα βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή του νησιού Αγκίστρι και έχει φυσικό λιμάνι στο οποίο αράζουν τα ferry boat που έρχονται από τον Πειραιά ή την Αίγινα. Η οργανωμένη παραλία της, μόλις 100 μ. από το λιμάνι, συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο.  Τη Σκάλα επισκέπτονται πολλές οικογένειες επειδή η θάλασσα είναι ρηχή και προσφέρεται για παιδιά. Στην παραλία Σκάλα στο Αγκίστρι υπάρχουν πολλά εστιατόρια και μπαράκια.
Στον Αργοσαρωνικό, στο νησί Αγκίστρι, η παραλία Σκάλα είναι μια πολύ όμορφη αμμώδη παραλία, απο τις πιο γνωστές και κοσμικές παραλίες στο νησί.

Σκληρή και Χαλικιάδα

Αγκίστρι - Παραλία Σκληρή
Αγκίστρι – Παραλία Σκληρή

Η Παραλία Σκληρή στο Αγκίστρι έχει καταγάλανα νερά και βρίσκεται σε μια νέα τουριστική περιοχή στο νησί.

Η παραλία Χαλικιάδα είναι δίπλα στην Σκληρή και είναι μη κοσμική και απόλυτα φυσική

Για την παραλία Σκληρή στο Αγκίστρι ακολουθούμε δυτικά το στενό μονοπάτι από το Λιμάνι της Σκάλας.  Βρίσκεται σε μια αμφιθεατρική και κατάφυτη απο πεύκα περιοχή, η οποία αναπτύσσεται τουριστικά και έχει πολλά καινούρια ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Αγκίστρι - Παραλία Χαλικιάδα
Αγκίστρι – Παραλία Χαλικιάδα

Για να πάμε στη μαγευτική Χαλικιάδα, συνεχίζουμε για 500 μέτρα σε ένα στενό μονοπάτι και μετά από μια ονειρεμένη διαδρομή γεμάτη πεύκα καταλήγουμε σε ένα πανέμορφο φυσικό κόλπο, με χοντρά βότσαλα και πολύ καθαρά νερά. Πρόσβαση στην παραλία υπάρχει μόνο μέσα απο το μονοπάτι. Τα νερά της παραλίας βαθαίνουν απότομα μετά απο πέντε μέτρα. Η παρθένα παραλία τη Χαλικιάδα είναι παραλία γυμνιστών.

 

Μαρέζα

Στο Αγκίστρι η παραλία Μαρέζα περιλαμβάνει ένα ψηλό βράχο μέσα στη θάλασσα και είναι μια παραλία ιδανική για βουτιές

Αγκίστρι - Παραλία Μαρέζα
Αγκίστρι – Παραλία Μαρέζα

Η παραλία Μάρεζα στο Αγκίστρι περιλαμβάνει ένα βράχο μέσα στη θάλασσα και είναι ιδανική για βουτιές. Είναι μία απο τις πιο ιδιαίτερες παραλίες. Τα νερά της βραχώδους παραλίας Μάρεζα είναι βαθιά και καταγάλανα. Η περιοχή είναι καταπράσινη γεμάτη πεύκα και αποτελεί δείγμα της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει το νησί Αγκίστρι.  Η παραλία βρίσκεται δυτικά του νησιού, 200 μέτρα απο το χωριό Λιμενάρια. Η πρόσβαση στην παραλία Μάρεζα είναι εύκολη και γίνεται με κάθε μεταφορικό μέσο.

Μεγαλοχώρι

Στο Νησί Αγκίστρι η παραλία στο Μεγαλοχώρι είναι μια πολύ ωραία παραλία με άμμο και βότσαλο και καθαρά νερά

Αγκίστρι - Παραλία Μεγαλοχώρι
Αγκίστρι – Παραλία Μεγαλοχώρι

Στο νησί Αγκίστρι, η παραλία στο Μεγαλοχώρι βρίσκεται δεξιά της Σκάλας. Πηγαίνοντας δυτικά, ο παραλιακός δρόμος μας οδηγεί μετά από δύο χιλιόμετρα στο Μεγαλοχώρι ή Μύλο, που διαθέτει πολύ ωραία παραλία με βότσαλο και άμμο για κολύμπι. Τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά ανάμεσα σε φυσικούς κόλπους δημιουργούν αμμώδεις περιοχές. To Μεγαλοχώρι είναι ακόμα μια απο υπέροχες παραλίες στο Αγκίστρι.
Η παραλία Μεγαλοχώρι ή Μύλος στο νησί Αγκίστρι του Αργοσαρωνικού, είναι μια φυσική και όμορφη παραλία, ιδανική για να απολαύσετε το καλοκαιρινό μπάνιο και την ηλιοθεραπεία, όταν επισκεφθείτε το νησί καλοκαιρινές σας διακοπές.

Δραγωνέρα

Η Παραλία Δραγωνέρα στο Αγκίστρι είναι μια παρθένα παραλία με βότσαλο, καθαρά νερά και καταπράσινο περιβάλλον.

Αγκίστρι - Παραλία Δραγωνέρα
Αγκίστρι – Παραλία Δραγωνέρα

Η παραλία Δραγωνέρα στο Αγκίστρι είναι μία βοτσαλωτή παρθένα παραλία στην δυτική πλευρά του νησιού και είναι εύκολα προσβάσιμη με δρόμο. Περιλαμβάνει τη μικρή Δραγωνέρα και τη μεγάλη Δραγωνέρα, που αποτελούν δύο γειτονικές παραλίες. Η παραλία Δραγωνέρα είναι περιτριγυρισμένη απο ένα πανέμορφο δάσος πεύκων. Πρόκειται για ένα πολύ χαλαρωτικό και ήρεμο περιβάλλον. Στο αριστερό μέρος υπάρχει μια υπαίθρια καντίνα. Η παραλία Δραγωνέρα είναι οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες για να απολαύσετε το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία στις καλοκαιρινές σας διακοπές στο νησί Αγκίστρι.


Απόνησος

Η παραλία Απόνησος στο Αγκίστρι βρίσκεται σε μια ξεχωριστή και με εξωτική ομορφία περιοχή.

Αγκίστρι - Παραλία Απόνησος
Αγκίστρι – Παραλία Απόνησος

Η παραλία Απόνησος στο Αγκίστρι  βρίσκεται σε μια εξωτική περιοχή στην οποία φτάνουμε εάν ακολουθήσουμε το δρόμο δυτικά απο τα Λιμενάρια. Ο μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων απο τα καταπράσινα πεύκα, τα γαλαζοπράσινα νερά και το γαλανό ουρανό, δίνει μια εξωτική εντύπωση στους επισκέπτες. Η παραλία Απόνησος είναι ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία και για ρομαντικούς περιπάτους  Στην παραλία μπορείτε να βρείτε και ένα γραφικό ταβερνάκι το οποίο προσφέρει θαλασσινά εδέσματα και φρέσκους ουζομεζέδες. Η παραλία Απόνησος είναι μια απο τις πιο όμορφες παραλίες στο Αγκίστρι και μια πραγματικά εξωτικής ομορφιάς παραλία.

 

 

Scroll to Top