Μέθανα – Αξιοθέατα

Στα Μέθανα μπορείτε να θαυμάσετε πολλά σπουδαία αξιοθέατα όπως μοναστήρια, εκκλησιές, το ηφαίστειο, το σπηλαίο των Μεθάνων, το κάστρο του Φαβιέρου, το Θρονί και την ακρόπολη των Μεθάνων.

Αρχαία ακρόπολη

Η αρχαία ακρόπολη στα Μέθανα είναι ένα από τα πιο αξιόλογα αρχαιολογικά αξιοθέατα στο νησί και βρίσκεται σε ένα λόφο κοντά στο χωριό Κυψέλη.

Η αρχαία ακρόπολη στα Μέθανα βρίσκεται πάνω σε ένα υψίπεδο σε ένα μικρό λόφο κοντά στην ακτή, δίπλα στο χωριό κυψέλη. Στην κορυφή του λόφου υπήρχε προϊστορικά και οχύρωση για την προστασία της ακρόπολης. Ωστόσο εάν πραγματοποιηθούν αρχαιολογικές έρευνες και εκσκαφές θα ανακαλυφθούν πολλά περισσότερα ευρήματα απο την αρχαία ακρόπολη. Στην κορυφή του λόφου υπάρχει ένα μικρό αρχαίο κτίριο το οποίο μπορεί να ήταν ένας πύργος ή ακόμα και η βάση του ναού. Επίσης στην αρχαία ακρόπολη υπάρχει και μια αρχαία επιγραφή που αναφέρεται στον Ποσειδώνα και επίσης λέγεται ότι εκεί υπήρχε και ένα ιερό της Αφροδίτης. Κοντά στην ακρόπολη Όλγα υπάρχουν βράχια με τυπικά ξύλινα δοκάρια που ίσως να χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή ενός πύργου ρολόι.

Στα Μέθανα η αρχαία ακρόπολη είναι ένα από τα ιστορικά αξιοθέατα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας και προτείνεται να την επισκεφτείτε στις διακοπές ή στα ταξίδια σας στο νησί.

Κάστρο του Φαβιέρου

Το κάστρο του Φαβιέρου στα Μέθανα είναι ένα εντυπωσιακό ιστορικό μνημείο και ένα από τα πιο σπουδαία αξιοθέατα στο νησί.

Το κάστρο του Φαβιέρου στα Μέθανα είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. Το εντυπωσιακό κάστρο του Φαβιέρου είναι ένα κάστρο της μεσαιωνικής εποχής με τέσσερις μικρούς πυργίσκους στις άκρες του και βρίσκεται στο στενό των Μεθάνων. Βορειότερα του φρουρίου στα Μέθανα σώζεται μεγάλο μέρος του οχυρωματικού τείχους που σύμφωνα με τον Θουκυδίδη κατασκευάστηκε από τους αθηναίους στην εποχή του πελοποννησιακού πολέμου και χρονολογείται από το 425 π.χ.

Στα Μέθανα το κάστρο του Φαβιέρου είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα και αξίζει να το επισκεφτείτε στις διακοπές και στα ταξίδια σας στο νησί.

Μυκηναϊκός οικισμός

Ο Μυκηναϊκός οικισμός στα Μέθανα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα και αποκαλύπτει στοιχειά για το μεγάλο αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στο νησί το 14ο αιώνα π.χ.

Ο μυκηναϊκός οικισμός στα Μέθανα είναι ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος και βρίσκεται στο λόφο του αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Εκεί ανακαλύφθηκε ο προϊστορικός οικισμός μυκηναϊκής εποχής (14ος και 13ος αιώνας π.χ.). Η περιοχή προσφέρει πολλά νέα και σημαντικότατα στοιχεία για τη γνώση της τέχνης και της θρησκείας της μυκηναϊκής περιόδου και του μυκηναϊκού πολιτισμού. Ο Μυκηναϊκός οικισμός είναι ένα απο τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της μυκηναϊκής εποχής στην Ελλάδα.

Θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσα μια επίσκεψη στον Αρχαίο Μυκηναϊκό Οικισμό που αξίζει να θαυμάσετε από κοντά στις διακοπές ή στα ταξίδια σας στα Μέθανα.

Μέθανα – Θρονί

Το θρονί στα Μέθανα είναι ένα από τα αξιόλογα αξιοθέατα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και αποτελεί μια αρχαία περιοχή όπου έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Το υψίπεδο θρόνε στα Μέθανα είναι ένας πολύ σημαντικός αρχαιολογικός χώρος. Οι πρώτες αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή έγιναν το 1912. Τα ευρήματα αφορούν έναν αρχαίο θρόνο και μια δωρική επιγραφή πάνω σε μια πέτρα. Ο θρόνος τώρα φιλοξενείται στο αρχαιολογικό μουσείο στο νησί Πόρος.

Ανάμεσα στα αξιόλογα και ενδιαφέροντα μνημεία που συναντάει κανείς στα Μέθανα, στο υψίπεδο θρονί  είναι ένας καλοδιατηρημένος πύργος του 4ου αιώνα αλλά και ερείπια ελαιουργείου του 3ου αιώνα π.χ. Το θρόνε είναι από το σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα και αξίζει να θαυμάσετε απο κοντά την αρχαία περιοχή στις διακοπές και στα ταξίδια σας στα Μέθανα.

Σπηλαίο των Μεθάνων

Το σπήλαιο των Μεθάνων είναι ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα φυσικής ομορφιάς στα Μέθανα και το επισκέπτονται πολλοί στις διακοπές και στα ταξίδια τους στο νησί.

Το σπήλαιο των Μεθάνων είναι ένα από τα αξιόλογα φυσικά αξιοθέατα στα Μέθανα. Στις διακοπές σας στα Μέθανα μπορείτε να επισκεφτείτε το σπήλαιο των Μεθάνων που ανακαλύφθηκε από τέσσερις Μεθανίτες στις 13 Ιανουαρίου το 1973. Το σπήλαιο ονομάστηκε «σπήλαιο των περιστεριών» και βρέθηκε στην περιοχή στενό. Το μήκος του σπηλαίου των Μεθάνων είναι 250 μέτρα και χωρίζεται με τρεις θαλάμους.

Το σπήλαιο αποτελεί ένα απο τα πλέον σημαντικά αξιοθέατα στα Μέθανα και αξίζει να το επισκεφθείτε στις διακοπές και στα ταξίδια σας στο νησί.

Ηφαίστειο

Το ηφαίστειο αποτελεί ένα πολύ γνωστό και μοναδικό αξιοθέατο στα Μέθανα. Το ηφαίστειο στα Μέθανα βρίσκεται σε μια περιοχή γνωστή για την ηφαιστειακή δραστηριότητα της από τα αρχαία χρόνια.

Το ηφαίστειο στα Μέθανα είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια και η ηφαιστειακή δραστηριότητα του είναι γνωστή από την περίοδο 276 έως 239 π.χ. Από αναφορές που έκαναν οι γνωστοί αρχαίοι ιστορικοί Στράβωνας, Παυσανίας και Οβίδιος. Κοντά στο χωριό καμένη χώρα στα Μέθανα βρίσκεται ο πιο γνωστός κρατήρας από τους 30 κρατήρες του ηφαιστείου των Μεθάνων.

Το ηφαίστειο στα Μέθανα ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο στο νότιο αιγαίο βρισκόταν σε μεγάλη δραστηριότητα στα αρχαία χρόνια και πολλές εκρήξεις εκδηλώθηκαν κυρίως κατά την περίοδο προς το τέλος της τριτογενούς περιόδου και κατά τη διάρκεια της τεταρτογενούς περιόδου. Το ηφαιστειακό κέντρο στα Μέθανα ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο που συνδέει τα ηφαίστεια Μεθάνων, Πάτμου, Μήλου, Κιμώλου, Πόρου, Καράβι, Φαλκονέρας, Αντιμήλου, Σουσακίου, Αιγινής, Πολύβου, Σπυρηδονησίων, Αντίπαρου, Χριστιανών, Σαντορίνης, Κω, Νισύρου, Αλικαρνασσού, Στρογγυλού, Δεσποτικού, Γαλοπούλας και Αντίπαρου.

Τα δείγματα παλαιότερων εκρήξεων του ηφαιστείου στην ευρύτερη περιοχή στα Μέθανα είναι πολλά. Εκτός από τον πολύ εντυπωσιακό κρατήρα στο χωριό καμένη χώρα, υπάρχουν επίσης μεγάλοι κρατήρες στις περιοχές Μακρύλογγος, Μούσκα και Κυψέλη.

Το μή ενεργό πλέον ηφαίστειο στα Μέθανα εκδήλωσε μια πολύ μεγάλη έκρηξη στο χωριό καμένη χώρα κατά την περίοδο 277 έως 240 π.χ. Και αναφέρεται από τους ιστορικούς Παυσανία και στράβωνα. Ο κρατήρας που δημιουργήθηκε ύστερα απο τη μεγάλη έκρηξη έχει βάθος περίπου 50 μέτρων και διάμετρο 100 μέτρων.

Το ηφαίστειο είναι απο τα πιο γνωστά και μοναδικά αξιοθέατα στα Μέθανα. Πολλοί επισκέπτες στις διακοπές, στα ταξίδια και στις εκδρομές τους στα Μέθανα επισκέπτονται το μεγάλο κρατήρα στο χωριό καμένη χώρα, βλέπουν το αρχαίο ηφαίστειο και απολαμβάνουν την ωραία εμπειρία της ανάβασης του κρατήρα.

Scroll to Top