Κέρκυρα

 

Η Κέρκυρα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα νησιά στην Ελλάδα και ένα κοσμικό νησί με πολύ οργανωμένο τουρισμό. Το νησί Κέρκυρα αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές και ταξίδια αναψυχής.

Ταξίδια και διακοπές στην Κέρκυρα
Ταξίδια και διακοπές στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι το βορειότερο και δεύτερο σε μέγεθος νησί στα Επτάνησα. Η Κέρκυρα είναι ένα κοσμικό νησί με πολύ αναπτυγμένο τουρισμό και είναι πολλοί αυτοί που την επιλέγουν για διακοπές και ταξίδια αναψυχής. Το νησί Κέρκυρα βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής θάλασσας, κοντά στις ηπειρωτικές ακτές και ανήκει στα πλέον πυκνοκατοικημένα νησιά της μεσογείου, με πυκνότητα πληθυσμού 193 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Στην πόλη της Κέρκυρας κατοικούν 28.185 κάτοικοι. Το έδαφός του νησιού είναι κυρίως ορεινό, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του. Η ακτογραμμή έχει συνολικό μήκος 217 χιλιόμετρα και σχηματίζει αρκετούς όρμους και ακρωτήρια.

Η Κέρκυρα  είναι γνωστή για τη μουσική της παράδοση («καντάδες», «φιλαρμονική»), για το καρναβάλι με τις παραδοσιακές στολές, καθώς και για την περίφημη κουζίνα η οποία περιλαμβάνει τη γνωστή «παστιτσάδα», το «σοφρίτο», το «μπουρδέτο», τις «μάντολες» και το «παστέλι». Από τα προϊόντα τοπικής παραγωγής του νησιού τα πιο γνωστά είναι το περγαμόντο από τα γλυκά του κουταλιού, η γραβιέρα, το βούτυρο Κέρκυρας, το λάδι ελιάς και η ρίγανη. Αξίζει να τα δοκιμάσετε στις καλοκαιρινές διακοπές και στα ταξίδια σας στο νησί.

Ο πολιούχος της πόλης στην Κέρκυρα είναι ο άγιος σπυρίδων, του οποίου το άφθαρτο σκήνωμα προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Η Κέρκυρα είναι έδρα του ιόνιου πανεπιστημίου που ιδρύθηκε το 1984.

Όσον αφορά τη διαμονή σας στην Κέρκυρα, υπάρχουν πολλά ποιοτικά ξενοδοχεία, ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε όλο το νησί και σε πολύ όμορφες περιοχές. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τη διαμονή που σας ταιριάζει στις καλοκαιρινές διακοπές και στα ταξίδια σας στο νησί.

Κέρκυρα – Παραλίες

Η Κέρκυρα διαθέτει πολύ οργανωμένες παραλίες με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά όπως η παραλία άγιος γόρδιος και η παραλία Έρμονες όπου βρίσκεται και το κέντρο κατάδυσης της Κέρκυρας. Επίσης διαθέτει ήσυχες, φυσικές και εξωτικές παραλίες όπως είναι το κανάλι του έρωτα και οι Αλυκές Λευκίμμης.

Οι παραλίες στην Κέρκυρα είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και μπορείτε να τις απολαύσετε στις καλοκαιρινές διακοπές και στα ταξίδια σας στο νησί.

Κέρκυρα – Αξιοθέατα

Η Κέρκυρα έχει πολλά αξιόλογα αξιοθέατα μεγάλης ιστορικής σημασίας όπως είναι το αρχαιολογικό μουσείο της Κέρκυρας και το παλαιό φρούριο, αλλά και αρχιτεκτονικής σπουδαιότητας όπως το Λιστόν και αξιοθέατα μοναδικής φυσικής ομορφιάς όπως το Ποντικονήσι. Αξίζει πραγματικά να επισκεφτείτε όλα τα αξιοθέατα στις διακοπές και στα ταξίδια σας στο νησί.

Κέρκυρα – Ιστορία

Η ιστορία στην Κέρκυρα αρχίζει στα προϊστορικά χρόνια και είναι πλούσια σε καταγραφές από γεγονότα και ευρήματα από τα αρχαία χρόνια αλλά και τη νεότερη ελληνική ιστορία.

Κέρκυρα – Διασκέδαση

Στην Κέρκυρα η διασκέδαση δεν σταματάει ποτέ και οι ρυθμοί της είναι από χαλαροί έως πολύ έντονοι ανάλογα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών οι οποίοι μπορούν να βρουν τα πάντα για τη διασκέδαση τους στο νησί.

Στην Κέρκυρα θα βρείτε πολλά ποιοτικά εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες, μπαράκια, clubs και beach bars για να διασκεδάσετε όπως εσείς θέλετε στις διακοπές και στα ταξίδια σας στο νησί.

Κέρκυρα – Δραστηριότητες

Σε ένα τόσο οργανωμένο και τουριστικό νησί όπως η Κέρκυρα οι δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς είναι πραγματικά απεριόριστες στις διακοπές και στα ταξίδια σας στο νησί. Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, πεζοπορία, ορειβασία, πτώση με αλεξίπτωτα, εκδρομές, γκολφ και πολλά άλλα.

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο ωραία νησιά στην Ελλάδα με πολύ οργανωμένο τουρισμό, πολλά αξιοθέατα και φυσικό πλούτο.

Το νησί Κέρκυρα αποτελεί ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και ταξίδια σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Scroll to Top