Κέρκυρα – Παραλίες

Οι παραλίες στην Κέρκυρα είναι από τις πιο όμορφες και εξωτικές παραλίες στην Ελλάδα. Το Κανάλι του Έρωτα, η Γλυφάδα, ο Αλμυρός, οι Έρμονες, ο Άγιος Γόρδιος είναι μερικές από τις εξαιρετικές παραλίες στην Κέρκυρα.

Κανάλι του Έρωτα

Το Κανάλι του Έρωτα στην Κέρκυρα είναι από τις εξωτικές παραλίες με ιδιαίτερη μορφολογία και φυσική ομορφιά. Το Κανάλι του Έρωτα αποτελεί ιδανικό προορισμό στις διακοπές σας στην Κέρκυρα.

Κέρκυρα - Κανάλι του Έρωτα
Κέρκυρα – Κανάλι του Έρωτα

Στην Κέρκυρα υπάρχει το περίφημο Κανάλι του Έρωτα το οποίο είναι ένα άνοιγμα στο βράχο, μια σήραγγα. Για το  Κανάλι του Έρωτα (canal d’ amour) λέγεται ότι όποιος κολυμπήσει σε αυτό θα συναντήσει τον έρωτα της ζωής του στην άλλη μεριά του καναλιού. Tο Κανάλι του Έρωτα διαθέτει μια από τις πιο εξωτικές παραλίες στην Κέρκυρα.
Στην Κέρκυρα το Κανάλι του Έρωτα βρίσκεται αριστερά από τη μεγάλη παραλία στο Σιδάρι. Εκεί έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τους διάσπαρτους όρμους και τις σπηλιές με τα ζεστά νερά, καθώς και τους βράχους, οι οποίοι είναι διαβρωμένοι από το κύμα και μοιάζουν με έργα τέχνης.

Η παραλία στο  Κανάλι του Έρωτα είναι μια από τις μοναδικές παραλίες στην Κέρκυρα και χαρακτηρίζεται από την πλούσια φυσική ομορφιά και την ιδιαιτερότητα της. Αξίζει πραγματικά να επισκεφτείτε το Κανάλι του Έρωτα στις διακοπές σας στην Κέρκυρα.

Αλυκές Λευκίμμης

Η παραλία Αλυκές Λευκίμμης είναι μια ήσυχη παραλία με μεγάλη φυσική ομορφιά και όμορφη θέα. Η παραλία Αλυκές Λευκίμμης βρίσκεται στην παραδοσιακή και πολύ γραφική περιοχή Λευκίμμη.

Κέρκυρα - Αλυκές Λευκίμμης
Κέρκυρα – Αλυκές Λευκίμμης

Η παραλία Αλυκές Λευκίμμης στην Κέρκυρα είναι ιδανική για ένα ήσυχο μπάνιο και χαλάρωση σε ένα ήρεμο περιβάλλον σε πολύ γραφικό τοπίο. Η είναι από τις πιο παραδοσιακές και γραφικές περιοχές στην Κέρκυρα. Εκτός από το κολύμπι και την ηλιοθεραπεία στην όμορφη παραλία, μπορείτε να επισκεφτείτε και τον πολύ γραφικό οικισμό Λευκίμμη με τις όμορφες πλατείες, τα εκκλησάκια και τα γραφικά στενά δρομάκια. Επίσης η περιοχή είναι πολύ γνωστή για τις αιωνόβιες ελιές αλλά και τους αμπελώνες και το υπέροχο κρασί που παράγουν.

Η παραλία Αλυκές Λευκίμμης είναι μια από τις πιο γραφικές παραλίες στην Κέρκυρα και η περιοχή είναι μια από τις πλέον παραδοσιακές περιοχές του νησιού και αξίζει να την επισκεφτείτε στις καλοκαιρινές διακοπές σας.

Άγιος Γόρδιος

Η παραλία Άγιος Γόρδιος είναι μια από τις παραλίες στην Κέρκυρα με πολύ καθαρά νερά και όμορφη θέα. Ο Άγιος Γόρδιος είναι μια περιοχή τουριστικά αναπτυγμένη με πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Κέρκυρα - Άγιος Γόρδιος
Κέρκυρα – Άγιος Γόρδιος

Η παραλία Άγιος Γόρδιος βρίσκεται σε μια εκπληκτική τοποθεσία στη νοτιοδυτική Κέρκυρα κοντά στον ομώνυμο οικισμό και είναι μια από τις κοσμικές και οργανωμένες παραλίες στο νησί. Στα δύο άκρα της παραλίας Άγιος Γόρδιος δεσπόζουν δύο μεγάλα βουνά τα οποία περιβάλλουν την παραλία και προσφέρουν μια εκπληκτική θέα.

Η περιοχή Άγιος Γόρδιος διαθέτει μια υπέροχη παραλία με πολύ καθαρά νερά, ιδανική για κολύμπι και ηλιοθεραπεία στις καλοκαιρινές διακοπές στο νησί. Επίσης στην περιοχή Άγιος Γόρδιος μπορείτε και να μείνετε στη διάρκεια των διακοπών σας στην Κέρκυρα, καθώς στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν πολύ καλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Άγιος Στέφανος Αυλιωτών

Η παραλία Άγιος Στέφανος Αυλιωτών είναι από τις οργανωμένες αλλά και ήρεμες παραλίες στην Κέρκυρα. Η παραλία Άγιος Στέφανος είναι ιδανική για οικογενειακές και ρομαντικές διακοπές στην Κέρκυρα.

Κέρκυρα - Άγιος Στέφανος Αυλιωτών
Κέρκυρα – Άγιος Στέφανος Αυλιωτών

Η παραλία Άγιος Στέφανος Αυλιωτών στην Κέρκυρα απέχει από την πόλη τριανταπέντε χιλιόμετρα. Η παραλία Άγιος Στέφανος έχει βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης και έχει θάλασσα με πολύ καθαρά νερά. Επίσης η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες εφόσον είναι αρκετά ασφαλής για τα παιδιά και οι μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Η παραλία Άγιος Στέφανος είναι οργανωμένη και προσφέρει όλες τις ανέσεις, όπως ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ κοντά στην παραλία λειτουργούν beach bars και ταβέρνες, σε περίπτωση που επιθυμήσετε έναν καφέ, ένα γεύμα ή ένα κοκτέιλ.  Η παραλία Άγιος Στέφανος Αυλιωτών είναι από τις καλύτερες οργανωμένες παραλίες στην Κέρκυρα και προτείνεται για οικογενειακές και ρομαντικές καλοκαιρινές διακοπές στο νησί.

Έρμονες

Η παραλία Έρμονες έχει υπέροχη θάλασσα και είναι μια από τις μοναδικές και πολύ όμορφες παραλίες στην Κέρκυρα. Στην παραλία Ερμόνες βρίσκεται το καταδυτικό κέντρο της Κέρκυρας.

Κέρκυρα - Έρμονες
Κέρκυρα – Έρμονες

Η παραλία Έρμονες στην Κέρκυρα είναι μια πανέμορφη παραλία που περιβάλλεται από καταπράσινους απότομους λόφους. Σύμφωνα με τον μύθο, σε αυτήν την παραλία η Ναυσικά ανακάλυψε τον Οδυσσέα. Η παραλία Έρμονες προσφέρει βότσαλα αλλά και άμμο. Για όσους λατρεύουν τις καταδύσεις αυτή η θάλασσα είναι είναι ιδανική, καθώς στην παραλία Έρμονες λειτουργεί ένα εξαιρετικό καταδυτικό κέντρο.

Οι Έρμονες βρίσκονται στη λεγόμενη μέση Κέρκυρα και η απόστασή τους από την πόλη και το αεροδρόμιο είναι μικρή. Η παραλία Έρμονες στην Κέρκυρα είναι μια από τις πιο καθαρές και με μοναδική φυσική ομορφιά παραλίες και αξίζει να την επισκεφτείτε στις καλοκαιρινές διακοπές σας στο νησί.

Αλμυρός

Η παραλία Αλμυρός στην Κέρκυρα είναι μια παραλία με εξωτική ομορφιά και ανήκει στις πολύ φυσικές και ήσυχες παραλίες του νησιού.

Κέρκυρα - Αλμυρός
Κέρκυρα – Αλμυρός

Στην Κέρκυρα η παραλία Αλμυρός βρίσκεται στην περιοχή Αραχάβη  στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού.  Η παραλία Αλμυρός είναι γνωστή για τα ρηχά νερά της και τη ψιλή χρυσαφένια άμμο. Αν προτιμάτε ένα πιο ήσυχο μπάνιο μέσα στα υπέροχα, καταγάλανα νερά της θάλασσας στην Κέρκυρα, η παραλία Αλμυρός  είναι μια ιδανική επιλογή.

Η παραλία Αλμυρός είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες στην Κέρκυρα. Στην παραλία αυτή μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στις καλοκαιρινές σας διακοπές σε ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον με εξωτική ομορφιά.

Γλυφάδα

Η παραλία Γλυφάδα είναι μια από τις βραβευμένες με μπλε σημαία παραλίες στην Κέρκυρα και μια από τις πιο όμορφες, ποιοτικές και οργανωμένες παραλίες στην Ελλάδα.

Κέρκυρα - Γλυφάδα
Κέρκυρα – Γλυφάδα

Η παραλία Γλυφάδα στην Κέρκυρα βρίσκεται μόλις δεκαέξι χιλιόμετρα δυτικά της πόλης του νησιού. Η παραλία Γλυφάδα είναι βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία και συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος τουριστών εφόσον αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού. Η παραλία Γλυφάδα έχει ρηχά νερά, είναι πλήρως οργανωμένη και σας παρέχει τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Στην ευρύτερη περιοχή θα συναντήσετε πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαράκια, ενώ τέσσερα χιλιόμετρα από την παραλία βρίσκονται ο ιππικός όμιλος, οι εγκαταστάσεις του γκολφ της Κέρκυρας και το θαλάσσιο πάρκο aqua land. Αν σας αρέσουν τα αξιοθέατα, το πιο αξιόλογο της περιοχής είναι το μοναστήρι της Παναγίας της Μυρτιώτισσας.

Στην Κέρκυρα η παραλία Γλυφάδα βρίσκεται σε μια περιοχή που συνδυάζει την τουριστική ανάπτυξη, την πολύ καλή οργάνωση και το πολύ όμορφο καλοκαιρινό τοπίο και την φυσική ομορφιά. Επίσης τα καθαρά νερά και το βραβείο μπλε σημαία αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα της θάλασσας και της παραλίας. Η παραλία Γλυφάδα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τις καλοκαιρινές σας διακοπές στην Κέρκυρα.

Scroll to Top