Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι ένα από τα πιο τουριστικά και διάσημα νησιά στην Ελλάδα και αποτελεί ένα διεθνούς φήμης προορισμό για ταξίδια και διακοπές.

Ταξίδια και διακοπές στην Κεφαλονιά
Ταξίδια και διακοπές στην Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί στο Ιόνιο πέλαγος και ένας διάσημος προορισμός σε όλο τον κόσμο για καλοκαιρινές διακοπές και ταξίδια αναψυχής. Βρίσκεται απέναντι από το άνοιγμα του πατραϊκού κόλπου, νότια από τη Λευκάδα και βόρεια από τη Ζάκυνθο. Καλύπτει μια έκταση 781 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχει ακτογραμμή 254 χιλιόμετρα και περίπου 32.500 κατοίκους. Οι ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές, τα ιστορικά μνημεία και η εγκάρδια φιλοξενία των κατοίκων συνθέτουν την μοναδική φυσιογνωμία του νησιού. Η Κεφαλονιά αποτελεί ιδανικό προορισμό για ξεκούραση αλλά και για τους λάτρεις και τους εξερευνητές της φύσης. Η Κεφαλονιά είναι το νησί του Νικόλαου Καββαδία, του Μαρίνου Αντύπα, του Ανδρέα Λασκαράτου και αναρίθμητων άλλων παλαιών σύγχρονων και κορυφαίων ποιητών, λογοτεχνών, μουσικών, ζωγράφων και γενικά ανθρώπων του πνεύματος.

Κεφαλονιά – Παραλίες

Η Κεφαλονιά είναι διάσημη για τις παραλίες της οι οποίες είναι από τις πιο όμορφες στην Ελλάδα και στον κόσμο. Οι παραλία Μύρτος είναι μια διεθνώς γνωστή παραλία. Επίσης πολύ όμορφες και εξωτικές παραλίες είναι το Ξι, η Σκάλα, η Αντίσαμος, η Πλατιά Άμμος, ο Λουρδάς, οι Πετανοί και πολλές άλλες. Οι παραλίες στην Κεφαλονιά αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Κεφαλονιά – Αξιοθέατα

Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί με πολλά και ποιοτικά αξιοθέατα και με τεράστιο φυσικό πλούτο. Μοναδικά αξιοθέατα φυσικής ομορφιάς είναι το σπήλαιο Δρογκαράτης, το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη και ο εθνικός δρυμός Αίνου. Επίσης στην Κεφαλονιά υπάρχουν σπουδαία ιστορικά μουσεία όπως είναι το αρχαιολογικό μουσείο, οι τάφοι Μαζαρακάτων, το κάστρο της Άσσου και άλλα. Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το λαογραφικό μουσείο και το μουσείο φυσικής ιστορίας. Αξίζει πραγματικά να επισκεφτείτε τα μοναδικά αξιοθέατα του νησιού στις διακοπές και στα ταξίδια σας στην Κεφαλονιά.

Κεφαλονιά – Ιστορία

Η ιστορία στην Κεφαλονιά αρχίζει από τα προϊστορικά χρόνια και υπάρχουν πολλές καταγραφές και πολλά ευρήματα και μνημεία απο τη μυκηναϊκή εποχή, τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τη νεότερη ελληνιστική περίοδο.

Κεφαλονιά – Δραστηριότητες

Η δραστηριότητες στη Κεφαλονιά περιλαμβάνουν κολύμπι, καταδύσεις, ψάρεμα, πεζοπορία σε τοπία πλούσιας φυσικής ομορφιάς, θαλάσσια σπορ, καγιάκ και πολλά άλλα. Η Κεφαλονιά είναι ένα από τα πιο τουριστικά και οργανωμένα νησιά και ανάλογες είναι και οι δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν όσοι επισκέπτονται το νησί για τις καλοκαιρινές διακοπές ή στα ταξίδια τους εκεί.

Κεφαλονιά – Διασκέδαση

Η διασκέδαση στην Κεφαλονιά έχει διαμορφωθεί ανάλογα με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Η Κεφαλονιά προσφέρει μεγάλη γκάμα επιλογών για διασκέδαση και για κάθε προτίμηση. Στο νησί θα βρείτε πολλά bars, clubs, νυχτερινά μαγαζιά, ποιοτικά εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες και εμπορικά καταστήματα.

Η Κεφαλονιά είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά στην Ελλάδα και ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς για διακοπές, ταξίδια και εκδρομές. Η Κεφαλονιά συνδυάζει την τουριστική ανάπτυξη με την ποιότητα στις τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρει στους επισκέπτες.
Επίσης η Κεφαλονιά φιλοξενεί μοναδικής ομορφιάς αξιοθέατα φυσικού πλούτου.

Scroll to Top