Ιθάκη

 

Η Ιθάκη είναι το πιο μικρό νησί στα Επτάνησα και έχει μεγάλη Ιστορία από την αρχαία Ελλάδα. Η Ιθάκη αποτελεί τουριστικό προορισμό το καλοκαίρι και προτείνετε για ταξίδια και οικογενειακές και ρομαντικές διακοπές.

Ταξίδια και διακοπές στην Ιθάκη
Ταξίδια και διακοπές στην Ιθάκη

Το νησί Ιθάκη είναι το μικρότερο σε μέγεθος νησί στα Επτάνησα, μετά το νησί Παξοί. Η Ιθάκη αποτελεί ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές, ταξίδια αναψυχής και εκδρομές. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται μέσω ferry boat με προορισμό το νησί της Κεφαλονιάς, που καταλήγει στην Ιθάκη, και το καράβι έχει αφετηρία το λιμάνι της Πάτρας. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι τέσσερις ώρες.

Το κύριο χαρακτηριστικό του νησιού είναι η εναλλαγή τοπίων που προσφέρει. Η Ιθάκη έχει τοπία με πλούσια βλάστηση, παραλίες με βαθύ γαλάζιο χρώμα, παραδοσιακοί οικισμοί αλλά και πολλά ιστορικά μνημεία είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το νησί της Ιθάκη.

Η διαμονή στην Ιθάκη είναι εύκολη και θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία σε λογικές τιμές και με πολύ ωραία θέα στα όμορφα και γραφικά τοπία του νησιού.

Ιθάκη – Παραλίες

Η Ιθάκη έχει πολλές γραφικές παραλίες που χαρακτηρίζονται για τα καθαρά νερά όπως η παραλία δεξιά που έχει βραβείο μπλε σημαία και τη φυσική ομορφιά όπως είναι η παραλία γιδάκι. Επίσης θα βρείτε παραλίες με κρυστάλλινα νερά και περιβάλλον με πλούσια βλάστηση όπως η παραλία σκίνος. Οι παραλίες στην Ιθάκη είναι ιδανικές για χαλαρές διακοπές το καλοκαίρι.

Ιθάκη – Αξιοθέατα

Η Ιθάκη είναι από τα νησιά με πλούσια ιστορία και πολιτιστική παράδοση και διαθέτει πολλά και σπουδαία αξιοθέατα. Στην Ιθάκη μπορείτε να δείτε αξιοθέατα μεγάλης ιστορικής σημασίας όπως είναι ο ιστορικό οικισμός παλαιοτέρα, αξιοθέατα λαογραφικής αξίας όπως το λαογραφικό ναυτικό μουσείο, αξιοθέατα φυσικής ομορφιάς όπως το σπήλαιο νυμφών και θρησκευτικής σημασίας όπως η εκκλησία της Ανώγης.

Ιθάκη – Ιστορία

Η Ιθάκη είναι από τα νησιά με πολύ πλούσια ιστορία η οποία αρχίζει από τα προϊστορικά χρόνια και υπάρχουν ευρήματα και ιστορικές καταγραφές για τη δραστηριότητα του νησιού στην αρχαιότητα, το μεσαίωνα, την ενετοκρατία και στα χρόνια της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Ιθάκη – Διασκέδαση

Η Ιθάκη αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές αλλά και ρομαντικές διακοπές και ταξίδια. Η διασκέδαση στο νησί είναι ήπια και ατμοσφαιρική ενώ πολλές είναι οι ευκαιρίες για να απολαύσετε τα όμορφα τοπία και τη φυσική ομορφιά του νησιού.

Ιθάκη – Δραστηριότητες

Στην Ιθάκη μπορείτε να κάνετε πολλές δραστηριότητες μάσα στη φύση, όπως είναι το κολύμπι στα πολύ καθαρά νερά, το ψάρεμα, η κατάδυση στο μαγευτικό βυθό της θάλασσας, ο περίπατος στα φυσικά τοπία και στα γραφικά σοκάκια του νησιού, η αναρρίχηση και άλλες ανάλογες δραστηριότητες.

Η Ιθάκη χαρακτηρίζεται για τη φυσική της ομορφιά και τα πολύ καθαρά νερά της θάλασσας. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους προτιμούν να κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους κοντά στη φύση και θέλουν να απολαμβάνουν το  κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά και στο χαλαρό περιβάλλον του νησιού. Η Ιθάκη είναι ιδανική για διακοπές, ταξίδια και εκδρομές, εφόσον διαθέτει καλή συγκοινωνία και προσφέρει πολλά και αξιόλογα αξιοθέατα στους επισκέπτες της.

Scroll to Top