Ιθάκη – Παραλίες

Η Ιθάκη έχει μαγευτικές Παραλίες με πλούσια φυσική ομορφιά, όπως είναι οι Παραλίες Σαρακίνικο, Φιλιατρό, Πίσω Αετός, Άσπρος Γιαλός, Αφάλες, Δεξιά, Σκίνος και Γιδάκι. }

Γιδάκι

Η παραλία Γιδάκι είναι μια εξωτική παραλία στην Ιθάκη και μια από τις πιο όμορφες φυσικές Παραλίες στο Ιόνιο πέλαγος. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μόνο με καραβάκι.

Ιθάκη - παραλία Γιδάκι
Ιθάκη – παραλία Γιδάκι

Η παραλία γιδάκι στην Ιθάκη είναι μια απομονωμένη παραλία και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μόνο με καραβάκι. Ωστόσο η παραλία γιδάκι θεωρείται από πολλούς η καλύτερη παραλία του νησιού. Για όσους θέλουν να την επισκεφτούν, τα καραβάκια φεύγουν από την πόλη βαθύ. Στην παραλία γιδάκι θα απολαύσετε τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας, την πολύ όμορφη αμμουδιά και το απόλυτα φυσικό καλοκαιρινό τοπίο.

Η παραλία γιδάκι είναι μια από τις ξεχωριστές παραλίες που αξίζει να την επισκεφτείτε στις διακοπές και στα ταξίδια σας στο νησί της Ιθάκης.

Σκίνος

Η παραλία Σκίνος στην Ιθάκη είναι μια από τις φυσικές Παραλίες του νησιού που χαρακτηρίζεται από τα πολύ καθαρά νερά και το καταπράσινο φυσικό περιβάλλον.

Ιθάκη - Σκίνος
Ιθάκη – Σκίνος

Η παραλία Σκίνος στην Ιθάκη βρίσκεται μέσα σε ένα κόλπο που περιβάλλεται από δέντρα. Αυτό το σκηνικό της συγκεκριμένης παραλίας την κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή. Επίσης η παραλία σκίνος διαθέτει πεντακάθαρα νερά που είναι ιδανικά για κατάδυση. Επίσης λόγω της απομόνωσης της περιοχής από καταστήματα, κάνει την παραλία σκίνο έναν αγαπημένο προορισμό για όσους αναζητούν χαλάρωση στις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η παραλία σκίνος αποτελεί μια από τις πιο όμορφες φυσικές παραλίες στην Ιθάκη.

 

Δεξιά

Ιθάκη - παραλία Δεξιά
Ιθάκη – παραλία Δεξιά

Η παραλία δεξιά στην Ιθάκη είναι από τις πλέον καθαρές Παραλίες στην Ελλάδα εφόσον έχει βραβευτεί με μπλε σημαία. Η παραλία δεξιά είναι μια οργανωμένη παραλία με πολύ καθαρά νερά.

Η παραλία δεξιά είναι από τις πιο γνωστές παραλίες στην Ιθάκη. Πρόκειται για μια παραλία με βότσαλο και πεντακάθαρα νερά που έχει βραβευτεί με μπλε σημαία, λόγω της καθαριότητας της. Η παραλία δεξιά στην Ιθάκη είναι μια οργανωμένη παραλία, ιδανική για κολύμπι και ηλιοθεραπεία στις διακοπές σας το καλοκαίρι στο νησί.

 

Αφάλες

Η παραλία Αφάλες στην Ιθάκη είναι μια μαγευτική παραλία, με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά. Η παραλία Αφάλες είναι από τις απομονωμένες Παραλίες και διαθέτει ένα πολύ ήσυχο περιβάλλον.

Ιθάκη - Αφάλες
Ιθάκη – Αφάλες

Η παραλία Αφάλες στην Ιθάκη είναι μια απομονωμένη παραλία που βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο. Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία με βότσαλο, πεντακάθαρα νερά και υπέροχο σκηνικό που διαμορφώνεται από τους άσπρους πανύψηλους βράχους που την πλαισιώνουν. Επίσης τα καταπράσινα πεύκα στον περιβάλλοντα χώρο συμπληρώνουν τη φυσική ομορφιά του τοπίου στην παραλία.

Η παραλία Αφάλες είναι μια από τις μαγευτικές παραλίες της Ιθάκης και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν ακόμα μεγαλύτερη ηρεμία και απομόνωση για να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

 

Άσπρος Γιαλός

Ιθάκη - άσπρος Γιαλός
Ιθάκη – άσπρος Γιαλός

Η παραλία άσπρος Γιαλός στην Ιθάκη είναι από τις ωραιότερες Παραλίες στο Ιόνιο. Ο άσπρος Γιαλός είναι μια παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και τέλεια αμμουδιά.

Η παραλία άσπρος γιαλός στην Ιθάκη βρίσκεται κοντά στο χωριό άγιος Ιωάννης. Η παραλία άσπρος γιαλός έχει πανέμορφη αμμουδιά με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, ιδανικά για κολύμπι. Η παραλία είναι ιδανική και προσφέρεται για χαλάρωση και ηρεμία στις καλοκαιρινές σας διακοπές στο νησί. Η παραλία άσπρος γιαλός στην Ιθάκη είναι από τις πιο όμορφες παραλίες στο ιόνιο.

 

Πίσω Αετός

Ο παραλία Πίσω Αετός είναι από τις πολύ γραφικές Παραλίες στην Ιθάκη. Ο Πίσω Αετός είναι μια πολύ μικρή παραλία, ήσυχη και με καθαρά νερά.

Ιθάκη - Πίσω Αετός
Ιθάκη – Πίσω Αετός

Η παραλία Πίσω Αετός στην Ιθάκη βρίσκεται στην νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Η παραλία Πίσω Αετός είναι μια από τις πολύ όμορφες παραλίες της Ιθάκης. Η παραλία είναι μικρή και έχει πολύ καθαρά νερά, ιδανικά για κολύμπι. Εδώ βρίσκεται και το λιμάνι για τα καραβάκια που εξυπηρετούν την γραμμή Ιθάκη -Κεφαλονιά-πάτραα και Ιθάκη-Κεφαλονιά-Λευκάδα. Η παραλία Πίσω Αετός είναι ιδανικός προορισμός εάν θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία στις διακοπές σας το καλοκαίρι σε μια ήρεμη και γραφική παραλία.

 

Σαρακίνικο

Η παραλία Σαρακίνικο είναι από τις ωραιότερες Παραλίες στην Ιθάκη. Το Σαρακίνικο έχει πλούσια φυσική ομορφιά και καταγάλανα κρυστάλλινα νερά.

Ιθάκη - Σαρακίνικο
Ιθάκη – Σαρακίνικο

Η παραλία Σαρακίνικο βρίσκεται στην Ιθάκη, ανατολικά της πόλης βαθύ, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την παραλία φιλιατρό, μέσα στον ομώνυμο κόλπο. Η παραλία Σαρακίνικο  είναι μία μαγευτική παραλία με πεντακάθαρα καταγάλανα νερά, ιδανική για χαλάρωση, ενώ τα δέντρα που υπάρχουν εκεί προσφέρουν άφθονη σκιά.

Η παραλία Σαρακίνικο είναι από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ιθάκη και ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν στις καλοκαιρινές διακοπές τους μια ήσυχη παραλία με πλούσια φυσική ομορφιά και πολύ καθαρά νερά για κολύμπι.

 

Φιλιατρό

Η παραλία Φιλιατρό είναι από τις πιο όμορφες φυσικές Παραλίες στην Ιθάκη. Το Φιλιατρό είναι η πιο κοντινή παραλία στην πολύ της Ιθάκης που λέγεται Βαθύ.

Ιθάκη - Φιλιατρό
Ιθάκη – Φιλιατρό

Η παραλία φιλιατρό είναι η κοντινότερη παραλία στην Ιθάκη και βρίσκεται σε απόσταση είκοσι λεπτών από την πόλη βαθύ. Η παραλία έχει ζεστά, ρηχά και καθαρά νερά ενώ η παραλία καλύπτεται από βότσαλα σε διάφορους χρωματισμούς. Το Φιλιατρό είναι από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ιθάκη. Αποτελεί ιδανική επιλογή για κολύμπι σε καθαρά νερά και για ηλιοθεραπεία σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον με φυσική ομορφιά. Αξίζει να επισκεφτείτε την παραλία Φιλιατρό στις  διακοπές και στα ταξίδια σας το καλοκαίρι στο νησί Ιθάκη στο Ιόνιο πέλαγος.

Scroll to Top