Ιόνιο – Επτάνησα

Το Ιόνιο πέλαγος περιλαμβάνει ένα σύνολο νησιών που είναι γνωστά ως Επτάνησα.

Τα Επτάνησα είναι οργανωμένα τουριστικά και αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές και ταξίδια αναψυχής στην Ελλάδα.

Ιόνιο - Επτάνησα - ταξίδια και διακοπές
Ιόνιο – Επτάνησα – ταξίδια και διακοπές

Το ιόνιο πέλαγος φιλοξενεί τα Επτάνησα, ένα σύμπλεγμα νησιών που χαρακτηρίζονται από την αρχαία ιστορία τους, τον ιδιαίτερο πολιτισμό τους και τη φυσική ομορφιά τους. Τα Επτάνησα αποτελούν διάσημους προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και ταξίδια στην Ελλάδα. Τα νησιά στο ιόνιο πέλαγος είναι δώδεκα, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή φυσιογνωμία,  κουλτούρα και ιστορία. Στα Επτάνησα υπάρχουν ιστορικές πόλεις και έχουν ζήσει πολλοί σημαντικοί άνθρωποι. Από τα νησιά αυτά στο ιόνιο έχουν περάσει πολλοί κατακτητές και έχουν επηρεάσει την κουλτούρα τους κάνοντάς τα να ξεχωρίζουν από κάθε άλλο μέρος στην Ελλάδα και στον κόσμο. Στα νησιά του ιονίου θα βρείτε κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, μοναδικά μουσεία, τις πιο όμορφες παραλίες αλλά και θαλάσσιο φυσικό πλούτο όπως το θαλάσσιο πάρκο της Ζακύνθου που φιλοξενεί τη σπάνια χελώνα καρέτα-καρέτα.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι το βορειότερο και δεύτερο σε μέγεθος νησί των Επτανήσων στο ιόνιο πέλαγος. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής θάλασσας, κοντά στις ηπειρωτικές ακτές. Η βενετσιάνικη αισθητική του νησιού κάνει την Κέρκυρα μοναδική ενώ είναι ένα από τα πλέον διάσημα νησιά στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί στο ιόνιο πέλαγος. Βρίσκεται απέναντι από το άνοιγμα του πατραϊκού κόλπου, νότια από τη Λευκάδα και βόρεια από τη Ζάκυνθο. Η πλούσια φυσική ομορφιά της χαρακτηρίζει την Κεφαλονιά. Η αρχοντική πόλη το Αργοστόλι, τα θαλάσσια σπήλαια και οι γαλαζοπράσινες ειδυλλιακές παραλίες την κάνουν μοναδική.

Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος είναι το νοτιότερο νησί των Επτανήσων στο ιόνιο πέλαγος και το τρίτο σε μέγεθος. Το νησί της Ζακύνθου προσφέρει στον επισκέπτη ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο με υπέροχες παραλίες. Διαθέτει μία από τις πιο όμορφες και διάσημες παραλίες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, την παραλία ναυάγιο. Επίσης στο θαλάσσιο πάρκο της φιλοξενεί την σπάνια χελώνα καρέτα-καρέτα. Ένα ιδανικό νησί για ποιοτικές αλλά και χαλαρωτικές διακοπές.

Ιθάκη

Το νησί Ιθάκη είναι το μικρότερο σε μέγεθος νησί στα Επτάνησα, στο ιόνιο πέλαγος, μετά τους Παξούς. Το κύριο χαρακτηριστικό του νησιού είναι η εναλλαγή τοπίων που προσφέρει. Στην κορυφή του λόφου αετός μπορείτε να δείτε την αρχαία ακρόπολη, γνωστή και ως παλάτι του Οδυσσέα. Η Ιθάκη χαρακτηρίζεται από τοπία με πλούσια βλάστηση, παραλίες με βαθύ γαλάζιο χρώμα, παραδοσιακοί οικισμοί αλλά και πολλά ιστορικά μνημεία.

Λευκάδα

Η Λευκάδα ανήκει στο νησιώτικο σύμπλεγμα των Επτανήσων στο ιόνιο πέλαγος και είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί. Τη Λευκάδα την αποκαλούν  και στεριανό νησί, καθώς είναι το μοναδικό νησί που έχει οδική πρόσβαση. Η Λευκάδα είναι ένα νησί με πλούσια βλάστηση, γραφικά τοπία, σπηλιές, όμορφες παραλίες και λιμανάκια. Η Λευκάδα είναι ιδανική για πολύ ήσυχες και ρομαντικές καλοκαιρινές διακοπές.

Παξοί – Αντίπαξοι

Οι Παξοί χαρακτηρίζονται από τη πυκνή τους βλάστηση και κυρίως φημίζονται για τους απέραντους ελαιώνες τους, που χρονολογούνται εκατοντάδες χρόνια πριν, και τους μικρούς αμπελώνες. Οι Παξοί είναι νησί με πολλά σπήλαια και θειούχες πηγές. Από τη δεκαετία του 1960, οι κάτοικοι των Παξών ασχολούνται με τον τουρισμό, την αλιεία και την παραγωγή ελαιόλαδου και κρασιού. Το ελαιόλαδο των Παξών είναι πολύ υψηλής ποιότητας και χρησιμοποιείται και στην παραγωγή σαπουνιού και σαμπουάν.

Δίπλα στο νησί Παξοί, νότιο-ανατολικά και σε απόσταση 5,5 μίλια, βρίσκεται το νησάκι Αντίπαξοι. Αυτό το μικρό νησί έχει γίνει διάσημο εξαιτίας του γεγονότος ότι διαθέτει δύο από τις πιο όμορφες παραλίες στον πλανήτη.  Στα 4,1 τετραγωνικά χιλιόμετρα αυτού του αληθινού παραδείσου στα Επτάνησα μπορεί να βρει κανείς απίστευτη φυσική ομορφιά. Το νησί είναι οργανωμένο και τουριστικό.

Κύθηρα

Το νησί Κύθηρα στο Ιόνιο πέλαγος είναι γνωστό και με την ονομασία Τσιρίγο, ονομασία που δόθηκε στο νησί κατά την περίοδο της ενετοκρατίας. Σύμφωνα με την μυθολογία τα Κύθηρα είναι το νησί της θεάς Αφροδίτης αφού στα Κύθηρα γεννήθηκε η πανέμορφη ολύμπια θεά. Τα Κύθηρα είναι ένα πολύ όμορφο νησί με μεγάλες παραλίες. Επίσης διαθέτει το μοναδικό βενετσιάνικο κάστρο στη χώρα των Κυθήρων. Τα Κύθηρα είναι ιδανικό νησί για ήσυχες καλοκαιρινές διακοπές.

Scroll to Top