Ύδρα – Αξιοθέατα

 

Η Ύδρα έχει πολλά και σημαντικά Αξιοθέατα όπως είναι το ιστορικό μουσείο Ύδρας, η οικία Κουντουριώτη, η μονή Ζουβράς και η μονή Αγιά Ευπραξία.

Οικία Κουντουριώτη

Η οικία Κουντουριώτη είναι από τα πλέον σημαντικά Αξιοθέατα στην Ύδρα. Η ιστορική οικία Κουντουριώτη φιλοξένει μέρος του ιστορικού μουσείου, το μουσείο μεταβυζαντινής τέχνης και την αίθουσα τέχνης της Ύδρας.

Ύδρα - οικία Κουντουριώτη
Ύδρα – οικία Κουντουριώτη

Στην Ύδρα υπάρχει η ιστορική οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη που αποτελεί ένα από τα πολύ σημαντικά αξιοθέατα του νησιού. Στην οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη, φιλοξενείται και λειτουργεί παράρτημα από το εθνικό ιστορικό μουσείο. Επίσης στην οικία του Γεωργίου Κουντουριώτη λειτουργεί και το μουσείο μεταβυζαντινής τέχνης και ιστορίας της Ύδρας. Επιπλέον η οικία Κουντουριώτη φιλοξενεί και την αίθουσα τέχνης και συναυλιών Μελίνα Μερκούρη του δήμου Υδραίων, η οποία εκθέτει έργα διάσημων καλλιτεχνών όλο το χρόνο.

Η Λάζαρου Κουντουριώτη είναι από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα στην Ύδρα και οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού σπεύδουν να το επισκεφτούν στις διακοπές και στα ταξίδια τους στην Ύδρα.

Αγία Ευπραξία

Η μονή αγία Ευπραξία είναι από τα σημαντικά θρησκευτικά Αξιοθέατα στην Ύδρα. Η μονή βρίσκετε σε ένα ψηλό λόφο σε υψόμετρο 500 μέτρων και χρονολογείται από το 1865.

Ύδρα - αγία Ευπραξία
Ύδρα – αγία Ευπραξία

Η μονή αγία Ευπραξία στην Ύδρα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το μοναστήρι του προφήτη Ηλία, σε υψόμετρο 500 μέτρων. Η θέση που είναι χτισμένο το μοναστήρι είναι εξέχουσα και έχει πολύ ωραία θέα. Η μονή χτίστηκε το 1865 και ο κυρίως ναός βρίσκεται σε ένα μικρό, λιτό κτίριο. Στη μονή ζουν ακόμη εννιά μοναχές όπου και συντηρούν το μοναστήρι.

Η μονή αγία Ευπραξία αποτελεί ένα από τα αξιόλογα θρησκευτικά αξιοθέατα στην Ύδρα και πολλοί από τους επισκέπτες του νησιού σπεύδουν να την επισκεφτούν στις καλοκαιρινές διακοπές τους ή στα ταξίδια τους εκεί.

Μονή Ζουβράς

Η μονή Ζουβράς αποτελεί ένα από τα σημαντικά θρησκευτικά Αξιοθέατα στην Ύδρα και δέχεται πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ύδρα - μονή Ζουβράς
Ύδρα – μονή Ζουβράς

Η μονή Ζουβράς στην Ύδρα βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό άκρο του νησιού. Η μονή Ζουβράς χτίστηκε το 1894 σε σημείο με πραγματικά προνομιούχα θέα τόσο προς τη ανατολική όσο και τη δυτική ακτή του νησιού. Η πρόσβαση στη μονή γίνεται από το μονοπάτι της αγίας τριάδας.

Η μονή Ζουβράς αποτελεί ένα από τα θρησκευτικά αξιοθέατα στην Ύδρα και είναι πόλος έλξης για πολλούς χριστιανούς επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι επισκέπτονται τη μονή κατά τις διακοπές ή στα ταξίδια τους στην Ύδρα.

Ιστορικό μουσείο Ύδρας

Η Ύδρα διαθέτει το ιστορικό μουσείο Ύδρας που είναι ένα από τα πιο σημαντικά και αντιπροσωπευτικά Αξιοθέατα του νησιού. Το μουσείο φιλοξένει κειμήλια από τη νεότερη Ιστορία της Ύδρας και της Ελλάδος.

Ύδρα - ιστορικό μουσείο Ύδρας
Ύδρα – ιστορικό μουσείο Ύδρας

Το ιστορικό μουσείο στην Ύδρα ιδρύθηκε το 1918 και στεγάζεται στο παραδοσιακό αρχοντικό του εφοπλιστή Γκίκα κουλούρα. Στις συλλογές του μουσείου συμπεριλαμβάνονται διάφορα πορτρέτα, ένα πλούσιο αρχείο με 18000 έγγραφα που αφορούν στην ιστορία του νησιού, αντικείμενα του 18ου και του 19ου αιώνα και διάφορα εκθέματα που συσχετίζονται με τους βαλκανικούς και παγκόσμιους πολέμους.

Το ιστορικό μουσείο είναι από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα στην Ύδρα και το επισκέπτονται πολλοί επισκέπτες στις διακοπές ή στα ταξίδια τους στο νησί.

Scroll to Top