Ύδρα

Η Ύδρα αποτελεί κοσμοπολίτικο και αρχοντικό νησί και έναν πολύ τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα. Το νησί Ύδρα είναι ιδανικός προορισμός για ταξίδια, εκδρομές και καλοκαιρινές διακοπές.

Διακοπές, ταξίδια και εκδρομές στην Ύδρα
Διακοπές, ταξίδια και εκδρομές στην Ύδρα

Η Ύδρα είναι ένα εξαιρετικά γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί, ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές, για ταξίδια αναψυχής και εκδρομές.  Όπως και όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους Αθηναίους  ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα. Το όνομα Ύδρα δόθηκε στο νησί λόγω των άφθονων νερών που ανάβλυσαν από τις πολλές φυσικές πηγές που υπήρχαν στην περιοχή τα αρχαία χρόνια. Η Ύδρα χαρακτηρίζεται από το γραφικό λιμάνι της με τις πολεμίστρες και τα κανόνια, τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, τα μουσεία, τα μοναστήρια και τη ναυτική σχολή.

Η πόλη της Ύδρας, που είναι η μοναδική πόλη του νησιού, έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα και απαγορεύεται η κίνηση με αυτοκίνητα στο κέντρο της. Η πόλη απλώνεται σε δύο βραχώδεις λόφους. Στον περίγυρο υπάρχουν αρκετά παραδοσιακά σπίτια με κεραμιδένιες σκεπές και μπλε πόρτες και παράθυρα. Η Ύδρα είναι ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Στην Ύδρα υπάρχουν τριακόσιες εκκλησίες και πέντε μοναστήρια. Η σημαντικότερη γιορτή του νησιού είναι τα Μιαούλια τα οποία είναι τριήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στη δράση του ναύαρχου Μιαούλη. Οι  εκδηλώσεις πραγματοποιούνται προς το τέλος του Ιουνίου κάθε χρόνο και αποτελούν μέρος της ναυτικής εβδομάδας.

Η Ύδρα ενέπνευσε μεγάλους ζωγράφους όπως ο Pablo Picasso και ο marc Chagall οι οποίοι την επισκέφτηκαν και αποτύπωσαν σε σχέδια τα αυστηρά σχήματα του τοπίου του νησιού.

Η Ύδρα συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τα υπόλοιπα νησιά του αργοσαρωνικού, καθώς και με την Ερμιόνη, τα Μέθανα, το Ναύπλιο, το πόρτο χέλι  και τον τυρό. Τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών είναι συχνά και αδιάκοπα. Επίσης η Ύδρα διαθέτει ελικοδρόμιο.

Ύδρα – παραλίες

Η Ύδρα έχει πολύ ωραίες και οργανωμένες παραλίες όπως ο άγιος Νικόλαος, το μικρό καμίνι και το Μανδράκι. Επίσης υπάρχουν πολύ γραφικές και ήσυχες παραλίες όπως το Μπίστι και το Κλιμάκι. Οι παραλίες της Ύδρας έχουν γαλάζια νερά και είναι ιδανικές για κολύμπι στις καλοκαιρινές διακοπές.

Ύδρα – Αξιοθεάτα

Στην Ύδρα υπάρχουν πολύ αξιόλογα αξιοθέατα, ιστορικής και θρησκευτικής σπουδαιότητας όπως είναι το ιστορικό μουσείο Ύδρας, η ιστορική οικία Κουντουριώτη, η μονή Ζουβράς και η αγία Ευπραξία.

Ύδρα – Ιστορία

Η ιστορία στην Ύδρα είναι πλούσια και ξεκινάει από τη νεολιθική εποχή. Επίσης πολύ σημαντικός ήταν ο ρόλος της Ύδρας στη νεότερη ελληνική ιστορία και στον αγώνα του 1821.

 Ύδρα – Διασκέδαση

Η Ύδρα είναι ένα μικρό αρχοντικό νησί που προτείνεται για ταξίδια, εκδρομές και καλοκαιρινές διακοπές. Η διασκέδαση στο νησί είναι ποικίλη και ποιοτική. Στην Ύδρα υπάρχουν καλές παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και νυχτερινά μαγαζιά και κλαμπ.

Ύδρα – Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στην Ύδρα περιλαμβάνουν το κολύμπι, το ψάρεμα, την κατάδυση και τα μικρά ταξίδια και εκδρομές σε γειτονικούς τουριστικούς προορισμούς.

Η Ύδρα είναι ένα από τα πιο γνωστά νησιά και διαθέτει αρχοντική αισθητική, παραλίες με γαλάζια νερά και τουριστική του ανάπτυξη. Το νησί Ύδρα προτείνεται για ποιοτικές καλοκαιρινές διακοπές, για ταξίδια και για εκδρομές όλο το χρόνο.

Scroll to Top