Αργοσαρωνικός

Ο Αργοσαρωνικός περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα από νησιά που αποτελούν διάσημους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι αναπτυγμένα τουριστικά και προτείνονται για διακοπές, ταξίδια και εκδρομές.

Αργοσαρωνικός - Ταξίδια, Διακοπές και Εκδρομές στα Νησιά.
Αργοσαρωνικός – Ταξίδια, Διακοπές και Εκδρομές στα Νησιά

Ο Αργοσαρωνικός αποτελεί ένα σύμπλεγμα από νησιά στην Ελλάδα τα οποία βρίσκονται στην περιοχή ανάμεσα στην Αττική και στις ακτές της Πελοποννήσου. Τα νησιά του Σαρωνικού είναι από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και προτείνονται για καλοκαιρινές διακοπές, για ταξίδια και για εκδρομές αναψυχής. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι πολύ οργανωμένα τουριστικά, με οργανωμένες παραλίες, ξενοδοχεία, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια,  ποιοτικά εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες αλλά και εμπορικά καταστήματα. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι τα νησιά του Σαρωνικού έχουν αυξημένη τουριστική κίνηση όλο το χρόνο λόγω του ότι βρίσκονται κοντά στην Αττική και πολλοί οργανώνουν μικρά ταξίδια και εκδρομές τα Σαββατοκύριακα.

Όλα τα νησιά στον Αργοσαρωνικό αποτελούν αγαπητά τουριστικά θέρετρα τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα απο το εξωτερικό. Ο Αργοσαρωνικός περιλαμβάνει τα νησιά :

Αγκίστρι

Ο Αργοσαρωνικός περιλαμβάνει το νησί το Αγκίστρι που είναι ένα υπέροχο νησί το οποίο προτείνεται για ήσυχες καλοκαιρινές διακοπές. Χαρακτηριστικά του νησιού είναι τα δάση με τα καταπράσινα πεύκα και οι παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά. Το Αγκίστρι βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική και το επισκέπτονται συχνά για μικρές εκδρομές και ταξίδια του Σαββατοκύριακου.

Αίγινα

Ο Αργοσαρωνικός διαθέτει το νησί Αίγινα που είναι ένας απο τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές αλλά αποτελεί και αγαπητό νησί το οποίο έχει τουρισμό όλο το χρόνο. Πολλοί επισκέπτονται την Αίγινα για μικρές εκδρομές και ταξίδια κάθε Σαββατοκύριακο. Επίσης η κοσμική Αίγινα του Αργοσαρωνικού είναι απο τα νησιά που κατοικούνται απο πολλούς μόνιμους κατοίκους.

Μέθανα

Ο Αργοσαρωνικός, πλούσιο σε φυσικό πλούτο, περιλαμβάνει το νησί Μέγαρα που είναι γνωστό για τα Ιαματικά Λουτρά και τις Ιαματικές Πηγές του. Το νησί διαθέτει πολύ όμορφες φυσικές παραλίες και είναι ιδανικό για διακοπές χαλάρωσης και ηρεμίας. Πολλοί κάνουν εκδρομές και ταξίδια στα Μέγαρα προκειμένου να επισκεφθούν τα Λουτρά με τις ιαματικές ιδιότητες.

Πόρος

Ο Πόρος είναι ακόμα ένα γραφικό και όμορφο νησί που περιλαμβάνεται στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Ο Πόρος χαρακτηρίζεται απο το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, τις καθαρές και όμορφες παραλίες και την καλή τουριστική οργάνωση. Το νησί Πόρος προτείνεται για χαλαρές καλοκαιρινές διακοπές.

Σαλαμίνα

Το μεγαλύτερο νησί που διαθέτει ο Αργοσαρωνικός είναι η Σαλαμίνα. Το νησί Σαλαμίνα έχει πολλούς μόνιμους κατοίκους και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική. Η Σαλαμίνα είναι ένα πολύ όμορφο νησί με καταπράσινα δάση πεύκων και παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Όλο το χρόνο η Σαλαμίνα δέχεται πολυάριθμους επισκέπτες για καλοκαιρινές διακοπές, μικρά ταξίδια και μονοήμερες εκδρομές.

Σπέτσες

Οι Σπέτσες αποτελεί ένα απο τα πιο δημοφιλή νησιά στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές. Ο Αργοσαρωνικός συγκεντρώνει στο νησί Σπέτσες ποιοτικό τουρισμό  σε όλες τις εποχές του χρόνου. Πρόκειται για ένα οργανωμένο τουριστικά, κοσμικό και αρχοντικό νησί, το οποίο αποτελεί ιδανικό προορισμό για ποιοτικές διακοπές, ταξίδια και εκδρομές.

Ύδρα

Η Ύδρα είναι ένα πολύ μικρό νησί που συμπεριλαμβάνει ο Αργοσαρωνικός, με αρχοντικό χαρακτήρα, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, γραφικές και οργανωμένες παραλίες, ποιοτικό τουρισμό και τουριστική ανάπτυξη. Η Ύδρα είναι από τα πιο όμορφα νησιά στην Ελλάδα και αποτελεί ιδανικό προορισμό για ήσυχες και ποιοτικές καλοκαιρινές διακοπές.

Ο Αργοσαρωνικός συμπεριλαμβάνει ορισμένα από τα πιο γνωστά νησιά στην Ελλάδα και διάσημους τουριστικούς προορισμούς για διακοπές και ταξίδια σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Scroll to Top