Αγκίστρι – Αξιοθέατα

 

Άγιοι Ανάργυροι 

Άγιοι Ανάργυροι
Αγκίστρι – Εκκλησία Άγιοι Ανάργυροι 

Η Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στο νησί Αγκίστρι αποτελεί ένα απο τα αξιόλογα θρησκευτικά αξιοθέατα του νησιού

Οι Άγιοι Ανάργυροι στο Αγκίστρι είναι μία κάτασπρη με γαλάζιο τρούλο, επιβλητική εκκλησία που δεσπόζει στην περιοχή Σκάλα. Η εκκλησία Άγιοι Ανάργυροι γιορτάζει την πρώτη μέρα του Ιουλίου. Υπάρχουν πολλές ιστορικές εκκλησίες, στο νησί Αγκίστρι, τις οποίες αξίζει ο επισκέπτης του νησιού να επισκεφτεί στις καλοκαιρινές διακοπές.

Η Εκκλησία Άγιοι Ανάργυροι είναι ένα απο αυτά τα αξιόλογα θρησκευτικά αξιοθέατα.

 

Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
Ζωοδόχος Πηγή

Η Εκκλησία Ζωοδόχος Πηγή αποτελεί τη Μητρόπολη στο Αγκίστρι και κάθε χρόνο γιορτάζει με πανηγύρι.

Η Ζωοδόχος Πηγή είναι απο τα σημαντικά θρησκευτικά αξιοθέατα στο Αγκίστρι

Η Ζωοδόχος Πηγή είναι η Μητρόπολη στο Αγκίστρι. Η εκκλησία Ζωοδόχος Πηγή  βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι και αξίζει να την επισκεφθείτε για τις αξιόλογες τοιχογραφίες που υπάρχουν σε αυτή. Η Ζωοδόχος Πηγή  γιορτάζει την Παρασκευή του Πάσχα και γίνεται μεγάλο πανηγύρι κάθε χρόνο στο νησί.

Η Εκκλησία Ζωοδόχος Πηγή  είναι ένα απο τα σημαντικά αξιοθέατα στο Αγκίστρι.

 

Εκκλησία Αγίας Κυριακής

Αγία Κυριακή
Αγκίστρι – Εκκλησία Αγία Κυριακή

Η Εκκλησία της Αγίας Κυριακής στο Αγκίστρι είναι ένα απο τα σημαντικά αξιοθέατα του νησιού και γιορτάζει με μεγάλο πανηγύρι κάθε καλοκαίρι στο νησί.

Η εκκλησία της Αγίας Κυριακής στο Αγκίστρι βρίσκεται στην πλατεία στα Λιμενάρια και αξίζει κανείς να την επισκεφτεί για την υπέροχη της θέα της. Η Αγία Κυριακή είναι μια πολύ όμορφη και γραφική εκκλησία. Το Αγκίστρι έχει πολλές όμορφες και γραφικές εκκλησίες που τις επισκέπτονται συχνά οι επισκέπτες στις διακοπές και στα ταξίδια τους στο νησί.
Η Εκκλησία της Αγίας Κυριακής αποτελεί ένα απο τα σημαντικά αξιοθέατα.

Η Αγία Κυριακή γιορτάζει στις 7 Ιουλίου και κάθε χρόνο και την ημέρα αυτή γίνεται μεγάλο πανηγύρι στο Αγκίστρι.

 

Εκκλησία της Παναγίας

Εκκλησία της Παναγιάς
Αγκίστρι – Εκκλησία της Παναγιάς

Η Εκκλησία της Παναγίας είναι ένα απο τα πολύ όμορφα και γραφικά αξιοθέατα στο Αγκίστρι και προς τιμήν της γίνεται κάθε χρόνο μεγάλη γιορτή στο νησί

Το εκκλησάκι της Παναγίας βρίσκεται στο Αγκίστρι στην περιοχή Μετόχι. Το εκκλησάκι της Παναγίας μπορείτε να το επισκεφτείτε με πεζοπορία. Όταν φτάσετε στην εκκλησία θα εντυπωσιαστείτε από την θέα, η οποία είναι φανταστική. Το εκκλησάκι της Παναγίας γιορτάζει το δεκαπενταύγουστο και αξίζει να αναφέρουμε ότι γίνεται μεγάλο πανηγύρι στο νησί.

Η εκκλησία της Παναγίας αποτελεί ένα απο τα πολύ όμορφα και γραφικά αξιοθέατα στο Αγκίστρι.


Άγιοι Θεόδωροι

Άγιοι Θεόδωροι
Αγκίστρι – Άγιοι Θεόδωροι

Οι εκκλησίες Άγιοι Θεόδωροι και Άγιων Πάντων είναι δυο εκκλησάκια στο παλιό οικισμό στο Αγκίστρι και αποτελούν αξιόλογα αξιοθέατα στο νησί

Ένα απο τα ιδιαίτερα αξιοθέατα στο Αγκίστρι είναι τα Εκκλησάκια των Αγίων Πάντων και οι Άγιοι Θεόδωροι που βρίσκονται πάνω από το Μεγαλοχώρι. Χρειάζεσαι περίπου δέκα λεπτά με τα πόδια για να φτάσεις σε αυτά τα εκκλησάκια τα οποία αξίζει να τα επισκεφθείτε  Οι δύο εκκλησίες βρίσκονται μέσα σε ένα πευκόφυτο δάσος. Οι εκκλησίες Αγίων Πάντων και Άγιοι Θεόδωροι είναι στην περιοχή του παλαιότερου οικισμού στο Αγκίστρι, το Καντούντι, δηλαδή το παλιό χωριό.

Τα δύο εκκλησάκια, Αγίων Πάντων και Άγιοι Θεόδωροι, είναι απο τα αξιόλογα αξιοθέατα στο νησί.

Scroll to Top