Αίγινα

 

Η Αίγινα είναι ένα ιδανικό μέρος για καλοκαιρινές διακοπές, ταξίδια και εκδρομές.Το Νησί βρίσκεται κοντά στην Αττική, στο Σαρωνικό κόλπο και έχει ωραίες παραλίες και πλούσια διασκέδαση.

Διακοπές, ταξίδια και εκδρομές στην Αίγινα
Διακοπές, ταξίδια και εκδρομές στην Αίγινα

Η Αίγινα είναι ιδανικό νησί για καλοκαιρινές διακοπές, ταξίδια και εκδρομές. Η Αίγινα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση, πληθυσμό και ανάπτυξη νησί του Αργοσαρωνικού και παράκτιο προάστιο του Πειραιά. Το νησί βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού Κόλπου περιβαλλόμενο από δημοφιλείς προορισμούς όπως το Αγκίστρι, τη Σαλαμίνα, τα Μέθανα, την Τροιζήνα, τον Πόρο και τον Πειραιά. Η Αίγινα καλύπτει έκταση 87.410 στρεμμάτων και παρουσιάζει μεγάλη γεωμορφολογική ποικιλία με ξηρό κλίμα και πευκόφυτα βουνά. Η έδρα του νησιού εντοπίζεται στο δυτικό άκρο που επεκτείνεται σταδιακά προς την Ανατολή, καλύπτοντας ολόκληρη τη βόρεια πεδιάδα, ενώ ορεινοί όγκοι εκτείνονται στα νότια. Το κέντρο της Αίγινας αναπτύσσεται γύρω από το λιμένα, στον νοτιοδυτικό άκρο του οποίου δεσπόζει η προτομή του Καποδίστρια.

Η Αίγινα έχει πληθυσμό 13.552 κατοίκων, από τους οποίους 7.783 κατοικούν στην πόλη της Αίγινας. Οι κάτοικοί του νησιού είναι πολυμήχανοι και εργατικοί, καθώς πέρα από την εμπορική και ναυτική παράδοση είναι γνωστοί για την καλλιτεχνική τους δράση στην κεραμική, αλλά και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που λειτουργούν επιτυχημένα με γνωστό προϊόν το αιγινήτικο φυστίκι. Η ποιότητα του αιγινήτικου φυστικιού οφείλεται στις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες του νησιού (ξηρασία) αλλά και στα ηφαιστειογενή χαρακτηριστικά του εδάφους.

Για να επισκεφτείτε την Αίγινα είναι πολύ εύκολο, καθώς το νησί απέχει μόλις μια ώρα ταξίδι από τον Πειραιά με το πλοιο, και 30 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι. Η Αίγινα είναι επίσης συνδεδεμένη με τα άλλα νησιά του Σαρωνικού, ενώ υπάρχει καθημερινή σύνδεση με της Αίγινας από το λιμάνι του Πειραιά στην Ακτή Τζελέπη. Επίσης το νησί εξυπηρετείται από τοπικά πούλμαν, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει να γυρίσει την πόλη πάνω σε μια από τις παραδοσιακές άμαξες.

Αίγινα – Παραλίες

Η Αίγινα έχει πάρα πολλές και απίστευτης ομορφιάς παραλίες με πλούσια άμμο και καταγάλανα νερά. Στην Αίγινα υπάρχουν πολλές γραφικές παραλίες όπως ΠΟΡΤΕΣ, ΒΑΓΙΑ, αλλά και πολλές κοσμικές παραλίες όπως ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΣΟΥΒΑΛΑ, ΑΙΓΙΝΗΤΙΣΣΑ και ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ.

Αίγινα – Αξιοθέατα

Τα αξιοθέατα στην Αίγινα είναι πολλά και ιδιαίτερα. Μπορείτε να επισκευθείτε κάστρα όπως ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ, εκκλησίες όπως η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, μοναστήρια, αρχαολογικούς χώρους όπως η ΚΟΛΩΝΑ, ο ΝΑΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ο ΝΑΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΦΑΙΑΣ, ΝΑΟΣ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΔΙΑ, μουσεία όπως το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της Αίγινας και το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, αλλά και ιστορικά κτίρια όπως το γνωστό ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ.

Αίγινα – Ιστορία

Η Αίγινα είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία απο την αρχαία Ελλάδα. Η σημαντικότατη ιστορία του νησιού απο τα νεότερα Ελληνιστικά χρόνια έχει κύριο πρόσωπο και εκφραστή τον Καποδίστρια.

Αίγινα – Διασκέδαση

Στην Αίγινα η διασκέδαση και η νυχτερινή ζωή είναι πολύ οργανωμένη. Ο τουρισμός στο νησί διαρκεί σχεδόν όλο το χρόνο. Η Αίγινα έχει πολλά μαγαζιά και πολλές επιλογές για διασκέδαση.

Αίγινα – Δραστηριότητες

Η Αίγινα σας παρέχει τη δυνατότητα για πολλές και κάθε είδους δραστηριότητες, ειδικά στις καλοκαιρινές διακοπές σας στο νησί. Στην Αίγινα μπορείτε να οργανώσετε μικρές εκδρομές και μικρά ταξίδια στους δημοφιλείς προορισμούς που βρίσκονται πολύ κοντά γύρω απο το νησί αλλά και να απολαύσετε όλα τα καλοκαιρινά θαλάσσια σπόρ.

Το νησί Αίγινα στον Αργοσαρωνικό είναι ιδανική επιλογή τόσο για καλοκαιρινές διακοπές, όσο και για μικρά ταξίδια και κοντινές εκδρομές απο την Αθήνα.

Scroll to Top