Αίγινα – Παραλίες

 

Η Αίγινα έχει πάρα πολλές και απίστευτης ομορφιάς παραλίες με πλούσια άμμο και καταγάλανα νερά. Στην Αίγινα υπάρχουν πολλές γραφικές παραλίες αλλά και κοσμικές παραλίες.

Πόλη 

Η Πόλη στην Αίγινα έχει δυο πολύ ωραίες παραλίες. Κάθε παραλία στην πολύ είναι καλά οργανωμένη ενώ και οι δυο παραλίες έχουν πλούσια άμμο, είναι ρηχές και έχουν καθαρά νερά.

Αίγινα - παραλία στην Πόλη
Αίγινα – παραλία στην Πόλη

Η πόλη στην Αίγινα διαθέτει οργανωμένη παραλία και μάλιστα δύο οργανωμένες παραλίες. Η πρώτη είναι αριστερά από το λιμάνι σε απόσταση 200 μέτρων και βρίσκεται μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Αίγινας. Η παραλία αυτή είναι αμμώδης και έχει γαλαζοπράσινα, καθαρά, ρηχά νερά, κατάλληλα για κολύμβηση. Η πρώτη οργανωμένη παραλία στην πόλη της Αίγινας διαθέτει ομπρέλες με καθίσματα και ντους. Πολύ κοντά στην παραλία υπάρχουν γραφικές ταβέρνες και καφετέριες
.
Η δεύτερη παραλία στην πόλη στην Αίγινα  βρίσκεται δεξιά του λιμανιού, σε απόσταση 400 μέτρων , είναι αμμώδης και έχει ρηχά νερά που είναι κατάλληλα για κολύμβηση. Και εδώ υπάρχουν κάποια μαγαζιά καθώς και γραφικές ταβέρνες και καφετέριες. Η παραλία στην πόλη στην Αίγινα είναι μια από τις γνωστές παραλίες του νησιού και αποτελεί μια πολύ ωραία και οργανωμένη παραλία, ιδανική για να περάσετε πολύ καλές στιγμές και να διασκεδάσετε στις καλοκαιρινές διακοπές σας.

 

Μαραθώνας

Αίγινα - παραλία Μαραθώνα
Αίγινα – παραλία Μαραθώνα

Στην Αίγινα ο Μαραθώνας αποτελείται από δυο παραλίες με πλούσια άμμο.

Οι παραλίες είναι οργανωμένες και προσφέρουν ανέσεις και διασκέδαση στις καλοκαιρινές διακοπές στην Αίγινα.

Ο Μαραθώνας στην Αίγινα είναι ουσιαστικά δυο παραλίες η μία δίπλα στην άλλη.

Η κάθε παραλία στο Μαραθώνα σας προσφέρει διαφορετικά πράγματα προκειμένου να κάνει πλήρη τις διασκέδαση σας στις καλοκαιρινές διακοπές.

Στην πρώτη αμμώδη παραλία, υπάρχουν πολλά μαγαζιά που προσφέρουν φαγητό, καφέ ή ποτό.

Η δεύτερη παραλία είναι και αυτή αμμουδερή, κατάλληλη για παιχνίδια και ρακέτες, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και μια ξύλινη καντίνα στη μέση της παραλίας.

Ο Μαραθώνας διαθέτει δύο οργανωμένες παραλίες με καθαρά νερά για τις καλοκαιρινές σας καλοκαιρινές διακοπές στην Αίγινα.

Παναγίτσα

Η παραλία Παναγίτσα στην Αίγινα είναι μια ήρεμη παραλία δίπλα ακριβώς από την εκκλησία παναγίτσα η όποια βρίσκεται στο λιμάνι. Η παραλία Παναγίτσα είναι οργανωμένη.

Αίγινα - παραλία Παναγίτσα
Αίγινα – παραλία Παναγίτσα

Η παραλία Παναγίτσα στην Αίγινα βρίσκεται δεξιά όπως αποβιβαζόμαστε από τα πλοία στο λιμάνι. Αμέσως μετά την εκκλησία Παναγίτσα στην άκρη του λιμανιού βρίσκεται και η ομώνυμη παραλία.  Η παραλία Παναγίτσα είναι μια από τις γραφικές παραλίες στην Αίγινα και επίσης είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Πολύ κοντά στην περιοχή υπάρχουν αναψυκτήρια και εστιατόρια.
Η παραλία Παναγίτσα στην Αίγινα είναι μια πολύ εύκολα προσβάσιμη και ήρεμη παραλία, ιδανική και για βόλτα ή ένα καφέ, δίπλα στο όμορφο λιμάνι του νησιού.

Αιγινήτισσα

Η Αιγινήτισσα στην Αίγινα είναι μια οργανωμένη και ιδιαίτερης ομορφιάς παραλία. Τα γαλαζοπράσινα καθαρά νερά της και το πράσινο τοπίο κάνουν την Αιγινήτισσα μια από τις ωραιότερες παραλίες στην Αίγινα.

Αίγινα - παραλία Αιγινήτισσα
Αίγινα – παραλία Αιγινήτισσα

Η Αιγινήτισσα στην Αίγινα είναι μια οργανωμένη αμμώδη παραλία με snack bar, ομπρέλες, καφετέρια και ειδικό χώρο για ρακέτες. Η Αιγινήτισσα ήταν παλιά ιδιοκτησία του μοναστηριού της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας. Η πλούσια βλάστηση φτάνει μέχρι την αμμουδερή παραλία και εντυπωσιάζουν τα πρασινογάλαζα καθαρά νερά. Η Αιγινήτισσα είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες στην Αίγινα.

Η παραλία Αιγινήτισσα στην Αίγινα είναι ιδανική για δραστηριότητες και διασκέδαση ενώ συνδυάζει το πράσινο της βλάστησης με το πολύ ιδιαίτερο γαλαζοπράσινο χρώμα των καθαρών νερών της. Η Αιγινήτισσα είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες και αξίζει να την επισκοπηθείτε στις καλοκαιρινές σας διακοπές και στα ταξίδια στο νησί Αίγινα.

Πόρτες

Η παραλία πόρτες είναι μια πολύ γραφική και ήσυχη παραλία που βρίσκεται στο μικρό ψαροχώρι πόρτες. Οι πόρτες είναι το ιδανικό μέρος για χαλάρωση στις καλοκαιρινές διακοπές.

Αίγινα - παραλία πόρτες
Αίγινα – παραλία Πόρτες

Οι πόρτες στην Αίγινα είναι ένα απομονωμένο ψαροχώρι, το οποίο διαθέτει μία όμορφη, βραχώδη και λίγο απόκρημνη παραλία με βότσαλα. Το τοπίο στις πόρτες έχει αρκετά πεύκα από τη μία πλευρά και μια αμμουδερή παραλία από την άλλη με ένα μικρό γραφικό λιμανάκι για τα σκάφη της περιοχής. Οι πόρτες είναι μια από τις ήσυχες και γραφικές παραλίες στην Αίγινα.

Στην παραλία πόρτες στην Αίγινα θα βρείτε ένα πολύ γραφικό τοπίο και το ιδανικό μέρος για χαλάρωση, για μπάνιο, για ηλιοθεραπεία στην αμμουδερή παραλία αλλά και για μια ρομαντική βόλτα.

Βάγια

Η παραλία Βάγια στην Αίγινα είναι μια πολύ γραφική αμμώδη παραλία. Η Βάγια είναι από τις πλέον γραφικές παραλίες στην Αίγινα. Στη Βάγια υπάρχει μικρός οικισμός με ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αίγινα - παραλία Βάγια
Αίγινα – παραλία Βάγια

Η παραλία βάγια στην Αίγινα βρίσκεται ανατολικά από την παραλία Σουβάλα. Ο παραλιακός δρόμος συνεχίζεται και φτάνει μετά από 4 περίπου χιλιόμετρα από τη στη βάγια. Η περιοχή αυτή αποτελεί ένα μικρό γραφικό τουριστικό θέρετρο στην Αίγινα. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν πολλά πεύκα ενώ υπάρχει και ένα γραφικό φυσικό λιμάνι. Η παραλία βάγια είναι μια παραλία αμμώδης και ιδανική για να απολαύσετε το καλοκαιρινό μπάνιο και την ηλιοθεραπεία στις διακοπές σας στην Αίγινα. Επίσης η παραλία βάγια είναι μια από τις αγαπημένες παραλίες για τους λάτρεις του υποβρυχίου ψαρέματος.

Στην παραλία βάγια στην Αίγινα θα βρείτε μια ήσυχη και γραφική παραλία με πλούσια άμμο. Στον μικρό οικισμό που υπάρχει εκεί θα βρείτε λίγα μαγαζιά, γραφικές ταβέρνες για φαγητό αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Σουβάλα

Η στην Αίγινα είναι ένα πολύ οργανωμένο τουριστικό θέρετρο με πολλά μαγαζιά, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Εκεί υπάρχει η παραλία με τα ιαματικά νερά.

Αίγινα - παραλία Σουβάλα
Αίγινα – παραλία Σουβάλα

Η Σουβάλα στην Αίγινα είναι ένα όμορφο παραδοσιακό ψαροχώρι με μια γραφική παραλία, ωραίες ταβέρνες, μπαρ, καφετέριες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια όπως επίσης και διαμερίσματα. Αποτελεί ένα θαυμάσιο παραθεριστικό κέντρο, γεμάτο από ζωή και κίνηση. Σε αυτή την περιοχή της Αίγινας μπορείτε να βρείτε τα πάντα και ουσιαστικά να περάσετε αν θέλετε όλες τις καλοκαιρινές σας διακοπές εκεί.

Στη υπάρχει μια παραλία με θερμά ιαματικά νερά, γνωστά με την παλιά ονομασία θερμά. Εκεί υπάρχει μια θειούχα  θερμοπηγή κατάλληλη για τη θεραπεία των ρευματισμών και δερματικών παθήσεων.

Η παραλία είναι από τις εύκολα προσβάσιμες παραλίες και συνδέεται με λεωφορεία με τη πόλη της Αίγινας και η διαδρομή είναι περίπου 30 λεπτά.

Αγία Μαρίνα

Η Αγία Μαρίνα στην Αίγινα είναι η ωραιότερη παραλία από τις παραλίες του νησιού. Η παραλία αγία Μαρίνα έχει πλούσια άμμο, καθαρά νερά, είναι πολύ οργανωμένη και εύκολα προσβάσιμη.

Αίγινα - παραλία Αγία Μαρίνα
Αίγινα – παραλία Αγία Μαρίνα

Η Αγία Μαρίνα στην Αίγινα είναι η ωραιότερη παραλία με πολύ ωραία αμμουδιά, καθαρά νερά και βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή του νησιού. Αν κάποιος αποβιβαστεί στο λιμάνι της Αίγινας μπορεί να πάει εκεί οδικώς εφόσον η παραλία απέχει 15 χιλιόμετρα περίπου. Είναι οργανωμένη και προσφέρει ομπρέλες, ξαπλώστρες και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται πολλά μαγαζιά, αναψυκτήρια, μπαρ, ταβέρνες και εστιατόρια.

Η Αγία Μαρίνα στην Αίγινα είναι απο τις καλά οργανωμένες και κοσμικές παραλίες στο νησί. Στην παραλία Αγία Μαρίνα θα βρείτε τα πάντα και θα διασκεδάσετε στις καλοκαιρινές διακοπές σας στο νησί.

Scroll to Top